Πατήσια: Ενέδρα θανάτου η δολοφονία του 83άχρονου ζωγράφου- Αγιογράφου Θεόδωρου Σφηνιαδάκη.

Γυναίκα αναζητείται για την τυχόν εμπλοκή της στο δολοφονία του 83άχρονου ζωγράφου-αγιογράφου στο ισόγειο διαμέρισμά του, στην οδό Φώσκολου, στα Πατήσια, ενω κρατούνται ως συνεργοί της δολοφονίας, δύο Γεωργιανοί.

ΔΙΑΣ.jpg

Θύμα ληστείας, με τους δράστες να έχουν προβεί στη δολοφονία, για να αποσπάσουν χρήματα και τιμαλφή. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Ασφάλειας Αττικής, κατά την αυτοψία στο χώρο, σε συνδυασμό με τα ευρήματα του ιατροδικαστή.

Ο 83άχρονος ζωγράφος- αγιογράφος Θεόδωρος Σφηνιαδάκης, εντοπίσθηκε νεκρός (01/03-14.30) από γείτονες, οταν άκουσαν φασαρία από το ισόγειο διαμέρισμά του στην οδό Φώσκολου στα Πατήσια και ειδοποίησαν την Αστυνομία. Στις καταθέσεις τους αυτόπτες μάρτυρες, ανέφεραν ότι είχαν δει τους δύο άνδρες να βγαίνουν τρέχοντας από την πολυκατοικία ενώ υπήρχε αναφορά και σε γυναίκα συνεργό. Όταν μπήκαν στο διαμέρισμά του υπέργηρου αγιογράφου, τον εντόπισαν νεκρό και δεμένο με ταινία συσκευασίας, στο στόμα, και στα μάτια.
Κατά τη νεκροψία, ο ιατροδικαστής, το πτωμα του 832άχρονου αγιογράφου Θεόδωρου Σφηνιαδάκη εντοπίστηκε σε ύπτια θέση στο σαλόνι. Ο θάνατος του, αποδίδεται σε ασφυκτικό- λόγο της φίμωσης-, ενώ έφερε και τραύμα στο κεφάλι, το οποίο όμως δεν ήταν θανατηφόρο.

Κατά την αυτοψία στο χώρο του εγκλήματος, οι ιχνιλατες των Εγκληματολογικών Ερευνών, διαπιστωσαν οτι το εσωτερικό του διαμερίσματος έφερε ίχνη έρευνας, ενώ δεν εντοπίζονται ίχνη παραβίασης.

Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έπειτα από αναζητήσεις εντόπισαν δυο ύποπτους Γεωργιανούς τοξικομανείς- ηλικίας 47 και 39ετών- οι οποίοι προσήχθησαν στην Ασφάλεια και εξετάστηκαν προκειμένου να διακριβωθεί τυχόν εμπλοκή τους στο έγκλημα. Ήταν τα χαρακτηριστικά απο περιγραφές αυτόπτων μαρτύρων που προσομοίαζαν με τους δυο προσαχθέντες. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται ο 32άχρονος να ομολόγησε την εμπλοκή τους στη δολοφονία του 83άχρονου ζωγράφου-αγιογράφου Θεόδωρου Σφηνιαδάκη, ενω αναμένονται τα αποτελέσματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, από δείγμα αίματον που έφερε στο χέρι του ένας από τους δύο προσαχθέντες  υπόπτους Γεωργιανούς. Φερεται να ισχυρίζεται ότι εισήλθαν με συνεργό του στο διαμέρισμα του θύματος με σκοπό την κλοπή, όμως ο 83άχρονος επέστρεψε και στο ενδεχόμενο της αντίδρασής του με φωνές, του επιτέθηκε, τον χτύπησε με τα χέρια και τον δέσμευσε, αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατος.

Στις ίδιες καταθέσεις των ενοίκων της πολυκατοικίας, αναφέρεται η παρουσία γυναίκας, στο διαμέρισμα του θύματος και λίγο αργότερα την είδαν να αποχωρεί από την πολυκατοικία μαζί με δύο άνδρες. Η γυναίκα αυτή αναζητείται καθώς θεωρείται ότι παγιδευσε τον ηλικιωμένο ο οποιος την οδήγησε στο σπίτι του, και σε συνεννόηση με τους συνεργούς της τον δολοφόνησαν.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, συνεχίζουν την έρευνα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, ενώ αναζητειται η γυναίκα η οποία περιγράφεται στις καταθέσεις των περιοίκων, και επίσης εξετάζεται να είχε απασχοληθεί ως καθαρίστρια ή οικιακή βοηθός.

Το 2013, ο ζωγράφος αγιογράφος, Θεόδωρος Σφηνιαδάκης, από το Μυρθιό Ρεθύμνου Κρήτης, ύστερα από 53 χρόνια προσφοράς στην τέχνη είχε παραχωρήσει σε συμβολική τιμή τα έργα του, στην Πρωτοβουλία Κοινωνικής Στήριξης – αντίΔΡΑΣΗ Πολιτών, τα οποία τέθηκαν σε δημοπρασία, με τα έσοδα από την πώληση των έργων του να διατεθούν σε στους οικονομικά ασθενέστερους.