Ιεράπετρα Κρήτης: Εγκληματική ενέργεια ο θάνατος του Γερμανού- «Τον έκλεψε και τον σκότωσε» καταγγέλλει φίλος του θύματος

Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου του Γερμανού, ο οποίος αρχικά αποδόθηκε σε υποτροπή του καρκίνου, από τον οποίο έπασχε, με τη σύλληψη ατόμου με το οποίο διατηρούσε φιλικές σχέσεις και κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, και σε βάρος του, ασκήθηκε Ποινική Δίωξη. Ο ίδιος ζήτησε κι έλαβε προθεσμία να απολογηθεί στον Ανακριτή το πρωί της Πέμπτης (18/04). Πρόκειται για 45χρονο, ο οποίος παραδέχεται ότι γνώριζε τον 65χρονο Γερμανό, ο οποίος εντοπίσθηκε νεκρός στο σπίτι όπου διέμενε, ωστόσο ο κατηγορούμενος, αρνείται ότι ήταν μαζί του, όταν έχασε την ζωή του.

Ο 65χρονος Γερμανός αποφάσισε να εγκατασταθεί στην Ιεράπετρα το καλοκαίρι του 2023, μόλις διαγνωστεί με καρκίνο και αποφάσισε να αλλάξει ριζικά την ζωή του.  Εντοπίστηκε από τη γυναίκα που τον φρόντιζε, νεκρός μέσα  στο σπίτι του και αρχικά ο θάνατός του, αποδόθηκε σε παθολογικά αίτια. Ωστόσο,  μετά την κηδεία του, υλικό από κάμερα ασφαλείας έδειξε τον 45χρονο από την Ιεράπετρα ενώ φορούσε γάντια, υγειονομική μάσκα στο πρόσωπο και κουκούλα, να έχει επισκεφτεί (06/04) βραδινές ώρες το σπίτι του Γερμανού, ο οποίος στη συνέχεια εντοπίσθηκε νεκρός.

Όπως προέκυψε κατά την εξέταση της υπόθεσης, και από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και υλικό από κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, προέκυψαν ενδείξεις ενοχής του 45χροοου και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψής του, ενώ διατάχθηκε η εκταφή του 65χρονου Γερμανού.

«Να έχεις έναν φίλο και να σου κάνει τέτοια ιστορία; Γιατί το έκανε; Για τα λεφτά όλα… Άκουσα ότι και τον έκλεψε και τον σκότωσε. Αυτός είχε το θάρρος και έμπαινε μέσα στο σπίτι και την ημέρα της κηδείας ήταν στο σπίτι του, μέχρι να τον θάψουν. Και μετά στον καφέ ήταν παρών. Για να μην δώσει δικαιώματα. Τον ξεσκέπασαν οι κάμερες», υποστήριξε φίλος του 65χρονου Γερμανού.

Ένας άλλος κάτοικος της περιοχής και φίλος του θύματος, ανέφερε για το θύμα ότι «Ήταν πολύ ωραίος άνθρωπος», ενώ περιέγραψε ότι το επίμαχο βράδυ (06/04) χτύπησε δύο φορές το κουδούνι στο σπίτι του 65χρονου Γερμανού, αλλά δεν απάντησε κι έτσι σκέφτηκε ότι μάλλον κοιμόταν. Όπως ανέφερε ο ίδιος μάρτυρας, ο 45χρονος κατηγορούμενος είχε πάει από το σπίτι του όταν οι αρχές ερευνούσαν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές εξετάζουν να προηγήθηκε έντονη διένεξη ανάμεσα στους δύο άνδρες και ο δράστης έσπρωξε τον 65χρονο, ο οποίος λόγω της επιβαρυμένης κατάστασης της υγείας του έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να καταλήξει στα τραύματά του.