Συνελήφθη ο δράστης θανάσιμου τραυματισμού του 43άχρονου.

Στην Ασφάλεια Αττικής κρατείται ο δράστης θανάσιμου τραυματισμού 43άχρονου ο οποίος κατέληξε στο ΕΛΠΙΣ, έπειτα από συμπλοκή που προηγήθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου (30/01) έξω από
μπαρ στα Εξάρχεια.

Χωρίς πρόθεση και δίχως μα το καταλάβει, τραυμάτισε θανάσιμα άγνωστο άνδρα, ο οποίος κατέληξε.
Ο 27άχρονος Αλβανός, ο οποίος συνελήφθη (31/01) ως δράστης θανάσιμου τραυματισμού 43άχρονου, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ο οποίος τον παρέπεμψε να απολογηθεί σε Ανακριτή, κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από πρόθεση.
Η παρέα του 43άχρονου, αποτελούμενη από τον ίδιο, την σύντροφό του και έναν φίλο τους, διασκέδαζαν (29/01) σε μπαρ των Εξαρχείων, στη συνέχεια σε άλλο μαγαζί της Σταδίου και κατεληξαν στην οδό Κολοκοτρώνη.
Ο 27άχρονος διασκέδαζε με την αδελφή του και φιλους τους σε μπαρ της Κολοκοτρώνη, όταν η κοπέλα βγήκε έξω απο το μαγαζί για να συνέλθει καθώς λόγω της κατανάλωσης αλκοόλ, αισθάνθηκε δυσφορία. Ο 27άχρονος νεαρός δεν αντιλήφθηκε αρχικά την απουσία της, ωστόσο όταν την αναζήτησε, βγήκε την αδελφή του σκυμμένη στο πεζοδρόμιο και τον 43άχρονο κοντά της, χωρίς να είναι σε θέση -λόγω της κατανάλωσης αλκοολ- να διακρίνει τις προθέσεις του καθως ο 43άχρονου, είδε την κοπέλα κι ενδιαφέρθηκε να της μιλήσει.
Ο 29άχρονος αδελφός επιτέθηκε στον 43άχρονο, συνεπλάκησαν και τον χτύπησε με αιχμηρό αντικείμενο (ενδεχομένως κλειδί) στο λαιμό. Στη συνέχεια το θύμα, χωρίς να έχει αντιληφθεί το σοβαρό τραυματισμό του, επιβιβάστηκε σε ΤΑΞΙ με κατεύθυνση το Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ, έχασε τις αισθήσεις του και ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο, στο ύψος της Ιπποκράτους εξέπνευσε. Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι ο θάνατος επήλθε από ακατάσχετη εσωτερική αιμορραγία κι ενημερώθηκε η Αστυνομία.
Αστυνομικός, ο οποίος ήταν παρόν στο επεισόδιο, παρενέβη οταν αποχώρησε το θύμα, καθώς δεν αντιλήφθηκε ότι είχε τραυματιστεί βαρύτητατα, κράτησε ωστόσο τον αριθμό κυκλοφορίας του, ενώ μετέφερε τον 27άχρονο νεαρό και την αδελφή του, στο ΑΤ Ακρόπολης καθώς ήταν σε υπερένταση και λογω της κατανάλωσης του αλκοόλ. Μόλις ανέκτησαν τη νηφαλιότητά τους, αποχώρησαν απο το τμήμα, έχοντας κάνει εγγραφή των στοιχείων τους.
Στην διερεύνηση της υπόθεσης αστυνομικοί του τμ. Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, όταν διαπιστώθηκε ο θάνατος του 43χρονου και πως αποδίδεται σε εγκληματική ενέργεια, προσήγαγαν τον 27άχρονο και στη συνέχεια προχώρησαν στη σύλληψή του.