“Κατά τα άλλα τα πληρώματα ΤΔΛ/ΤΣΦ.. εργάζονται επί των αρμοδιοτήτων τους!”|ΑΠΟΨΗ*

Με αφορμή το θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα στον κόμβο Νησελίου, που είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού διερχόμενου οχήματος, καταγγελία για ακατάλληλα επικινδυνα οχήματα που περιπολούν στο οδικό δίκτυο, χωρίς τεχνικό εξοπλισμό, για την οποία είχε γνώση η αρμόδια ΔΑ ενώ σύγχρονα οχήματα που έχει στη διάθεσή της η Τροχαία διατίθενται σε άλλες ..εργασίες, έρχεται από τους Συνοριακούς Φύλακες*.

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Δ.Α. ΗΜΑΘΙΑΣ

Άγιο είχε το πλήρωμα απο το Τ.Δ.Π.Μ. Ημαθίας σε αντίθεση με τον άτυχο οδηγό του ΙΧ που προσέκρουσε δίπλα τους και έχασε τη ζωη του, χθές επι της Εγνατίας οδού στον κόμβο Νησελίου, λόγω εκτροπής οχημάτων για τα αγροτικά μπλόκα. Μας είναι όμως αδιανόητο, η εντολή που έλαβε το πλήρωμα να σταθεί με το απαρχαιωμένο και επικίνδυνο όχημα επί της Εγνατίας για την εκτροπή, την ώρα που η αστυνομική  διεύθυνση έχει προμηθευτεί σύγχρονα οχήματα με φωτεινούς και ευδιάκριτους φάρους μέσω ΕΣΠΑ για τις υπηρεσίες τροχαίας. Αντί αυτού, επιλέγονται να κινούνται επι της εγνατίας για τόσο σημαντικά ζητήματα τροχονομικής φύσεως, περιπολικά και πληρώματα που δεν ανήκουν στην τροχαία !.
Με επιστολή του προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας το τοπικό Σωματείο απο τις 23.12.2015 με το τελευταίο – τελευταίο έγγραφο, ρωτάει για την ακαταλληλοτητα των οχημάτων και την λήψη μέτρων που οφείλει η Αστυνομική Διεύθυνση να πάρει. Πάνω απο 800.000 χλμ , με σπασμένες βάσεις μηχανής, με συμπλέκτες που μπαινοβγαίνουν,  τα οχήματα κυκλοφορούν και γίνονται επικινδυνα για τα πληρώματα αλλά και τους διερχόμενους.  
Βέβαια η τοπική ηγεσία ακόμη δεν έχει απαντήσει στα θέματα που τις έχουν τεθεί. Είναι προφανές πως ο οδηγός δεν είδε τις σημάνσεις αλλά δεν είδε και ένα περιπολικό που ο φάρος έχει ξεθωριάσει εδώ και 15 χρόνια  και είναι ακατάλληλο να κυκλοφορεί – πόσο δε μάλλον σε οδό ταχείας κυκλοφορίας.
Κατά τα άλλα τα πληρώματα της Υπηρεσίας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης …. εργάζονται επί των αρμοδιοτήτων τους “!


*ο Παναγιώτης Χαρελας, πρ.ΠΟΣΥΦΥ

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport