Ραφήνα: Απειλή ότι απειλούσε να .. “ανατιναχθεί”.

Με την απειλή ότι θα ..”ανατιναχτεί” ένας άνδρας, προκάλεσε αναστάτωση στο λιμάνι της Ραφήνας, και καθυστέρηση στην αναχώρηση του πλοίου της γραμμής. Όπως αποδείχθηκε, επρόκειτο για κακόγουστη..”ανοησία”.

Επιβάτης του πλοίου “Θεολόγος, ενώ ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία της φόρτωσης (13/08-18.15) στο λιμάνι της Ραφήνας, έτοιμο προς αναχώρηση για Ανδρο-Τήνο-Μύκονο  ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία, φέρεται να απειλούσε.. ζωσμένος με εκρηκτικά και προκάλεσε κινητοποίησε στις Αρχές.
Την ίδια ώρα, το “Superferry” κι ενώ βρισκόταν σε διαδικασία να “δέσει” στον προβλήτα του λιμανιού της Ραφήνας, ο καπετάνιος ανακοίνωσε στους επιβάτες καθυστέρηση, καθώς “οι Λιμενικές Αρχές, διενεργούσαν ελέγχους, στο λιμάνι για άτομο “ζωσμένο” με εκρηκτικά”. Το Λιμεναρχείο ενεργοποίησε το σχέδιο “Λαβίς”, εκκένωση του πλοίου στο οποίο αναφέρεται η απειλή  και σχολαστικό έλεγχο για τον εντοπισμό ή αποκλεισμό της απειλής. Σχεδόν μισή ώρα αργότερα και με την εξακρίβωση ότι δεν προέκυπτε απειλή, επετράπη στο “Superferry” να δέσει στο λιμάνι της Ραφήνας.
Στον προβλήτα του λιμανιού, προσωπικό του Λιμενικού, και πληρώματα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, μετέβησαν για να συνδράμουν στους ελέγχους. Το τηλεφώνημα αποδείχθηκε κακόγουστη.. “ανοησία”, και με δύο ώρες αναχώρησε για το δομολόγιό του, το πλοίο Θεολόγος .

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport