«Τελικά ρε Λεβέντη μας, μας την έσκασες! Σα να μας σιχάθηκες και δεν ήθελες να επιστρέψεις κοντά μας!»

Η αναγγελία θανάτου του Υπαρχιφύλακα της ΥΑΤ, Γιώργου Λυγγερίδη, προκάλεσε θλίψη στην κοινωνία, ενώ θέση έλαβε και ο προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας

Όπως παραθέτει σε σχόλιό του, ο προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κουρτέσης, «Τελικά ρε Λεβέντη μας, μας την έσκασες! Σα να μας σιχάθηκες και δεν ήθελες να επιστρέψεις και πάλι κοντά μας! Σαν από εκείνη την ημέρα της τελευταίας σου υπηρεσίας είπες ότι δεν αξίζει να είμαι σ αυτόν τον κόσμο!

Κ εμείς από εκείνη την ημέρα να ζούμε σε μια κατάσταση θλίψης, αβεβαιότητας, αναμονής για το τι νέα θ ακούσουμε απ’ τα χείλη των γιατρών, αλλά και με την ελπίδα ότι κάθε φορά ν ακούσουμε κάτι καλύτερο, κάτι το ενθαρρυντικό…
Εσύ όμως είχες πάρει την απόφαση σου….
Να εορτάσεις τα τελευταία σου γενέθλια εδώ και μετά…. Πέταξες, φτερούγισες ψηλά στον ουρανό και έγινες άγγελος!
Μα άγγελος ήσουν απ’ τη γέννηση σου Γιώργο, απλά πλέον ψέλνεις μαζί τους χιλιάδες αγγέλους το «επί γης Ειρήνη, εν ανθρώποις ευδοκία».
Αυτή την Ειρήνη που όλοι έχουμε ανάγκη να ξαναβρούμε στις καρδιές μας!
Αυτή την Ειρήνη που χρειάζεται η κοινωνία μας, η πατρίδα μας, η ανθρωπότητα όλη!
Αυτή την Ειρήνη να μας στέλνεις από ‘κεί ψηλά που είσαι πλέον και μας κοιτάζεις μ αυτά τα τόσο λαμπερά και καθαρά μάτια σου, μήπως καταφέρουμε λίγο να προσεγγίσουμε το μεγαλείο της ψυχής σου αλλά και τον ηρωισμό που διέθετες!
Η οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας είναι πλέον φτωχότερη απ’ την σωματική σου απουσία!
Όμως όλοι εμείς είμαστε υπερήφανοι που ένα παιδί σαν εσένα, στις μέρες που ζούμε, έμεινε πιστό στον όρκο επιτελώντας το καθήκον που του ανέθεσε η πολιτεία!
Γιώργο μας, παιδί μας, συνάδελφε, φίλε ας γίνεις το παράδειγμα όπου όλοι θα κατανοήσουμε την αξία την ανθρώπινης ζωής και να μην ζήσουμε άλλη φορά τόσο πόνο, τόση αγωνία, αλλά και παρόμοια γεγονότα!
Να χαιρόμαστε όταν ετοιμαζόμαστε να πάμε στην υπηρεσία μας, που είναι υπηρεσία προσφοράς και όχι να λυπούμαστε!
Αγαπημένο μας παιδί ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε λίγες ώρες θα σκεπάσει το ένδοξο σώμα σου και ο Άγιος Θεός να σε δεχθεί στην Επουράνια Βασιλεία Του!
Δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά σου! Έστω η μνήμη σου να παραμείνει αιώνια! ΑΘΑΝΑΤΟΣ!»