Περαχώρι: “Ήταν το πιστόλι του αδελφού μου, μαζί με τη γεμιστήρα του. Ήθελα να πάω εκεί στα όρη, να του φωνάξω ότι το βρήκα!”

Ο μικρότερος αδελφός του Γιώργου Ξυλούρη, παρέδωσε στους Αστυνομικούς το πιστόλι που κατείχε ο κτηνοτρόφος, όταν το εντόπισε σε ταράτσα γειτονικής οικίας

Ολοκληρώθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ η βαλλιστική εξέταση, στα όπλα τα οποίο φέρονται να κατείχαν ο Γιώργος Ξυλούρης και ο Μανώλης Καλομοίρης, στο φονικό το βράδυ του Σαββάτου (02/05-22.00) .

Σύμφωνα με όσα φέρεται να έχει καταθέσει στους Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, ο μικρότερος αδελφός του Γιώργου Ξυλούρη, ο οποίος παρέδωσε στους Αστυνομικούς του Τμήματος Ανωγείων (04/05) το όπλο Glock19  που γνώριζε ότι είχε στην κατοχή του ο 30άχρονος κτηνοτρόφος, και υποστήριξε ότι ο ίδιος το  αναζήτησε και το εντόπισε, όταν συνειδητοποίησε ότι δεν είχε εντοπισθεί κατά την έρευνα των Αστυνομικών .

Ο 25άχρονος Ξυλούρης, φέρεται να καταθέτει ότι μόλις το πρωί της Δευτέρας (04/05), δύο ημέρες μετά το διπλό φονικό, προβληματίσθηκε καθώς κατάλαβε και συνειδητοποίησε ότι το όπλο που κατείχε ο αδελφός του δεν είχε βρεθεί στο χώρο της ένοπλης συμπλοκής. Όπως εμφατικά τόνισε για τον αδελφό του, αν και είχε στην κατοχή του το πιστόλι Glock19 , ποτέ δεν είχε απειλήσει άνθρωπο, ενώ φέρεται να επισημαίνει ότι το αναζήτησε γιατί ήταν σίγουρος ότι αυτό είχε πάρει μαζί του ο αδερφός του, καθώς «δεν είχε άλλο».

Ο αδελφός του Γιώργου Ξυλούρη,  φέρεται στην κατάθεσή του, να περιγράφει την έρευνα που έκανε στο σπίτι του αδελφού του- σσ έρευνα είχε κάνει από την πρώτη στιγμή η Αστυνομία, χωρίς να έχει εντοπίσει το όπλο- και πως στη συνέχεια κατέβηκε στο πατρικό τους σπίτι. Στην έρευνα που έκανε στο μπαλκόνι διέκρινε στην ταράτσα του γειτονικού οικήματος μια μπλε σακούλα η οποία θεώρησε ότι δεν είχε λόγο να βρίσκεται στο χώρο.

«Πήγα κατ’ ευθείαν, άνοιξα τη σακούλα και μέσα σε ένα τυλιγμένο χαρτί ρολό ήταν το πιστόλι του αδερφού μου, το αναγνώρισα αμέσως. Δεν ξέρω ποιος το έβαλε εκεί, γιατί ήταν βιαστικά πεταμένο και δεν φαινόταν κάποιος να πήγε να το κρύψει, αλλά πιο πολύ ήταν σαν να το πέταξε κάποιος. Ήταν το πιστόλι του μαζί με τη γεμιστήρα του. Το έπιασα, το έβαλα στη μέση μου κι έφυγα χωρίς να σκεφτώ τίποτα, απλά χάρηκα αρχικά που το βρήκα. Ήθελα να πάω εκεί στα όρη, που πήγαινε ο αδερφός μου, να του φωνάξω ότι το βρήκα, αλλά αμέσως μετά σκέφτηκα ότι έπρεπε να το παραδώσω στην αστυνομία, πρέπει να βοηθήσω την έρευνα για να φανεί η αλήθεια και ότι ο αδερφός μου δεν έχει να κρύψει τίποτα», καταθέτει ο 25άχρονος, ο οποίος μεταξύ άλλων επισημαίνει, ότι δεν σκέφτηκε να κρατήσει τη σακούλα αλλά την πέταξε , πήρε το όπλο Glock19 και αφού ενημέρωσε τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, και με προτροπή του δικηγόρου τους, το παρέδωσε στους Αστυνομικούς .

Οι εκθέσεις των ιατροδικαστών και όλα τα εργαστηριακά ευρήματα θα συγκριθούν με  τα πειστήρια κατά την αυτοψία στη σκηνή του φονικού, στο Περαχώρι Ανωγείων Ρεθύμνου, με τους δύο νεκρούς τον 30άχρονο κτηνοτρόφο Γιώργο Ξυλούρη και τον 62άχρονο μαντιναδολόγο Λευτέρη Καλομοίση, με την εμπλοκή και του 30άχρονου γιου του, Μανώλη Καλομοίρη . Από την ιχνηλασία στο χώρο οι Αστυνομικοί περισυλλέξει  κάλυκες από δύο όπλα .

Το όπλο Glock19 που πυροβόλησε ο Μανώλης Καλομοίρης, το παρέδωσε ο ίδιος στους Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου με την παράδοσή του, το μεσημέρι της Κυριακής (03/05-14.00) Όπως έχει καταθέσει το είχε στην κατοχή του ο πατέρας του και το πήρε από το συρτάρι που το αποθήκευε και βγήκε στο δρόμο όταν άκουσε τον πυροβολισμό και τις φωνές της μητέρας του, και πυροβόλησε τον Γιώργο Ξυλούρη. Κατά την αστυνομική έρευνα, στα σπίτια των δύο οικογενειών, κατασχέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας Καλομοίρη, 20 σφαίρες όπλου διαμετρήματος 9 mm και μια κενή γεμιστήρα πιστολιού “Walhter” , ενώ στο σπίτι της οικογένειας Ξυλούρη κατασχέθηκε μια γεμιστήρα “Glock”, και μια κυνηγετική καραμπίνα η άδεια της οποίας έιχε λήξει το 2017 , με ανακατασκευή για στο μειωτήρα.

Συνδυαστικά με τις καταθέσεις τα πειστήρια που έχουν περισυλλέξει και τις εκθέσεις των ιατροδικαστών, οι Αρχές επιχειρούν να αποσαφηνίσουν τα πραγματικά περιστατικά και τα γεγονότα, και όλους τους εμπλεκόμενους  στο διπλό φονικό στο Περαχώρι Ρεθύμνου ώστε να αποδοθεί δικαίωση στις οικογένειες και τους νεκρούς τους.