Ανώγεια: Παραδόθηκε ο γιος του Λευτέρη Καλομοίρη- Βάπτισαν το νήπιο της οικογένειας του Ξυλούρη το πρωί της Κυριακής

Με τις Αρχές να εκφράζουν έντονες ανησυχίες για βεντέτα μετά το διπλό φονικό στα Ανώγεια Ρεθύμνου, ο γιος του ενός θύματος και δράστης παραδόθηκε

Το μεσημέρι της Κυριακής (03/05-14.00) ύστερα από επικοινωνία του δικηγόρου του, παραδόθηκε και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Ρεθύμνου,  ο 30άχρονος γιος του 63άχρονου χοροδιδασκάλου Λευτέρη Καλομοίρη, ο οποίος φέρεται να έπεσε νεκρός από τα πυρά του όπλου που έφερε ο Γιώργος Ξυλούρης, μετά την έντονη λογομαχία μεταξύ των δύο νεαρών ανδρών . Ο 30άχρονος γιος της οικογένειας Καλομιοίρη, παρέδωσε τους Αστυνομικούς και το πιστόλι Beretta το οποίο κατείχε και έφερε μαζί του το βράδυ του Σαββάτου (02/05). Ο ίδιος θα κληθεί να περιγράψει τα γεγονότα όπως τα βίωσε και να παραθέσει τον υπερασπιστικό του ισχυρισμό για το φραστικό επεισόδιο που οδήγησε στο φονικό, ενώ το όπλο του θα αποσταλεί για βαλλιστική εξέταση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Για τις τοπικές Αρχές, το δεύτερο όπλο το οποίο φέρεται να κατείχε ο Γιώργος Ξυλούρης δεν έχει εντοπισθεί στη σκηνή του φονικου, ενώ από το χώρο οι Αρχές, έχουν περισυλλέξει κάλυκες και βολίδες από δύο διαφορετικά όπλα .

Η τσικουδιά που αρνήθηκε ο Ξυλούρης και η μοιραία συνάντηση

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο Γιώργος Ξυλούρης, λίγο πριν τη μοιραία συνάντηση με τον Μανώλη Καλομοίρη , κατέβαινε την πλατεία όταν τον φώναξαν για μια τσικουδιά. Όπως υποστηρίζουν συγχωριανοί του, κοντοστάθηκε για λίγο, το σκέφτηκε και τελικά προτίμησε να κατηφορίσει για το σπίτι του, λόγο πριν στο δρόμο του, συνάντησε τον συνομήλικο συγχωριανό και συγγενή του και έχουν μεταξύ τους έντονο φραστικό επεισόδιο και πιάστηκαν στα χέρια. Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, ο κτηνοτρόφος επέστρεψε με όπλο . Ο Λευτέρης Καλομοίρης στη συμπλοκή μπήκε στην μέση για να προστατέψει τον γιο του και δέχθηκε στο στήθος τα πυρά του Γιώργου Ξυλούρη, ο οποίος έπεσε στη συνέχεια νεκρός από  τα πυρά του όπλου του γιου του Λευτέρη Καλομοίρη, Μανώλη και αποχώρησε από το χωριό,  μέχρι που παραδόθηκε το μεσημέρι της Κυριακής.

Βαρύ το πένθος στο χωριό, με συγχωριανούς των δύο οικογενειών από τα Ανώγεια της Κρήτης να αποδίδουν σε πολυετείς κτηματικές διαφορές μεταξύ τους την αντιπαράθεση που προκάλεσε το φονικό με δύο νεκρούς κι έναν τραυματία, το βράδυ του Σαββάτου (02//05-22.00) στο χωριό.με τους .

Με μοιρολόι, η μητέρα του 30άχρονου Γιώργου Ξυλούρη , ντυμένη στα μαύρα, απευθυνόταν το πρωί της Κυριακής (03/05) στο γιο της,  “Παιδί, παιδί, παιδάκι μου” ,  με συγγενείς  να προσπαθούν να την παράσχουν λόγια παρηγοριάς .

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, το πρωί της Κυριακής (03/05) βάφτισαν εσπευσμένα το μικρότερο από τα δύο ανήλικα παιδιά του 30άχρονου Γιώργου Ξυλούρη παρά το βαρύ πένθος της οικογένειας . Σύμφωνα με την παράδοση, σε περίπτωση που πεθάνει ο πατέρας  αβάπτιστου τέκνου, το μυστήριο της βάπτισης τελείται εσπευσμένα πριν από την νεκρώσιμη τελετή. Η κηδεία του 30άχρονου κτηνοτρόφου , θα τελεστεί το απόγευμα  της Κυριακής (03/05-18.00) στο νεκροταφείο του χωρίου.

Στο κοιμητήριο του χωριού, και δίπλα στον τάφο του 30άχρονου Γιώργου Ξυλούρη, θα ταφεί το μεσημέρι της Δευτέρας (04/05-12.00) και ο 62άχρονος Λευτέρης Καλομοίρης. Προς αποφυγή εντάσεων και από τις δύο οικογένειες, αστυνομική παρουσία των ΤΑΕ θα είναι αναπτυγμένη στο χωρίο για τις επόμενες ημέρες.