Περαχώρι, Ανωγείων: Βαλλιστική εξέταση στα όπλα του διπλού φονικού

Ολοκληρώθηκε η βαλλιστική εξέταση στα όπλα που παραδόθηκαν στις Αρχές, στο διπλό φονικό στο Περαχώρι Ανωγείων

Κάλυκες δύο διαφορετικών όπλων εντοπίσθηκαν στο Περαχώρι Ανωγείων, στη σκηνή του διπλού φονικού και εξετάσθηκαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ και δύο όπλα παραδόθηκαν στις Αρχές, ως τα όπλα που κατείχαν το βράδυ του Σαββάτου (02/05) ο Μανώλης Καλομοίρης και ο Γιώργος Ξυλούρης. Πρόκειται για πιστόλι Beretta που παρέδωσε ο Μανώλης Καλομοίρης και το Glock19 του Γιώργου Ξυλούρη, το παρέδωσε στο ΑΤ Ανωγείων η οικογένεια .

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαιώνουν ότι η βαλλιστική εξέταση ολοκληρώθηκε, και τα όπλα ταυτοποιήθηκαν με τους κάλυκες στο χώρο που σημειώθηκε η συμπλοκή και κατέληξε σε διπλό φονικό. Όπως προέκυψε, σύμφωνα με τις ίδιες Αστυνομικές πηγές, τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης ταυτοποιούν τους επτά κάλυκες [ 9χ17 ] ότι προέρχονται από το πιστόλι Beretta που παρέδωσε ο Μανώλης Καλομοίρης και ένας κάλυκας [ 9χ19 ] ταυτοποιείται στο Glock19 του Γιώργου Ξυλούρη.

Αίτημα βαλλιστικής εξέτασης, είχαν υποβάλλει οι συνήγοροι και των δύο οικογενειών καθώς όπως ανέφεραν και οι δύο οικογένειες επιδιώκουν την πραγματική απόδοση των γεγονότων, ώστε να μην υπάρχουν «θολά» σημεία περί ψεύτικων αποδεικτικών μέσων. Το επόμενο σημείο της εργαστηριακής έρευνας πλέον, σύμφωνα με τους δικηγόρους και των δύο οικογενειών, είναι η εξέταση για ανίχνευση DNA στις τέσσερις βολίδες οι οποίες εντοπίσθηκαν στη σκηνή του διπλού φονικού , με το γενετικό υλικό του μαντιναδολόγου Λευτέρη Καλομοίρη ο οποίος έφερε διαμπερές τραύμα, ώστε να προσδιοριστεί η βολίδα που έπληξε τον 62άχρονο και κατ’ επέκταση το όπλο από το οποίο πυροδοτήθηκε καταλήγοντας στον κάτοχό του.