Ανώγεια: Παρέδωσε όπλο στις Αρχές η οικογένεια Ξυλούρη

Η βαλλιστική εξέταση πρόκειται να αποσαφηνίσει ποια όπλα έχουν πυροβολήσει και αν ήταν στη σκηνή του φονικού

Όπλο το οποίο Grock19 σύμφωνα με την οικογένεια, κατείχε ο Γιώργος Ξυλούρης στο φονικό το βράδυ του Σαββάτου, παρέδωσαν εκπρόσωποί τους, το απόγευμα της Δευτέρας (04/05) στο Αστυνομικό Τμήμα Ανωγείων . Το Grock19 θα αποσταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για βαλλιστική εξέταση, και τα ευρήματα θα συγκριθούν με  τα πειστήρια κατά την αυτοψία στη σκηνή του φονικού, από όπου περισυνελέγησαν κάλυκες από δύο όπλα . Από την πλευρά της οικογένειας Καλομοίρη εκφράζεται έντονη αμφισβήτηση για το αν πρόκειται για το όπλο που είχε ο 30άχρονος κτηνοτρόφος κατά τη φονική συμπλοκή.

Σύμφωνα με όσα έχει υποστηρίξει ο πατέρας του 30άχρονου κτηνοτρόφου, παρέθεσε (04/05) μια διαφορετική από τη έως σήμερα εδραιωμένη εκδοχή για το διπλό φονικό στα Ανώγεια το Σάββατο το βράδυ (02/05-22.00)  «Ο γιος μου πήρε το όπλο αλλά το είχε στη μέση. Δεν πυροβόλησε κανέναν και δεν βρέθηκε πυρίτιδα στα χέρια του όπως μας είπαν οι ιατροδικαστές» , μεταξύ άλλων .

Το όπλο που πυροβόλησε ο Μανώλης Καλομοίρης, το παρέδωσε ο ίδιος στους Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου με την παράδοσή του, το μεσημέρι της Κυριακής (03/05-14.00) Όπως φέρεται να έχει καταθέσει, πρόκειται για πιστόλι Beretta, το οποίο  είχε σε κατοχή ο πατέρας του, ο ίδιος το πήρε από το συρτάρι όπου το αποθήκευε, και βγήκε στο δρόμο όταν άκουσε τον πυροβολισμό με τις φωνές της μητέρας του, και πυροβόλησε το Γιώργο Ξυλούρη.

Ωστόσο το δεύτερο όπλο, δεν είχε περιληφθεί στα πειστήρια που έχουν περισυλλέξει οι Αρχές καθώς δεν είχε εντοπισθεί στη σκηνή του φονικού , στο Περαχώρι Ανωγείων το βράδυ του Σαββάτου (02/05-22.00) . Όπως έχει αναφερθεί ο χώρος κατά την άφιξη των Αστυνομικών είχε πλυθεί από το αιματηρά εντυπώματα και τα πειστήρια είχαν μεταφερθεί σε μια πλευρά του δρόμου, “αλλοιώνοντας” ουσιαστικά τη σκηνή του φονικού.

Κατά της ιατροδικαστική εξέταση στους νεκρούς του διπλου φονικού, οι τρεις βολίδες που έπληξαν τον 30άχρονο Γιώργο Ξυλούρη, ταυτοποιούνται με το διαμέτρημα του Beretta το οποίο παρέδωσε στις Αρχές ο Μανώλης Καλομοίρης, καθώς και στο τραύμα του συγχωριανού τους, Μανώλη Νταγιαντά . Ωστόσο αναμένεται το αποτέλεσμα της εξέτασης στη βολίδα που έπληξε τον 62άχρονο Λευτέρη Καλομοίρη, ώστε να προκύψει το όπλο από το οποίο προέρχεται και αν ταυτοποιείται με αυτό που έφερε ο 30άχρονος κτηνοτρόφος το βράδυ του Σαββάτου.

Κατά την αστυνομική έρευνα, στα σπίτια των δύο οικογενειών, κατασχέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας Καλομοίρη, 20 σφαίρες όπλου διαμετρήματος 9 mm και μια κενή γεμιστήρα πιστολιού “Walhter” , ενώ στο σπίτι της οικογένειας Ξυλούρη κατασχέθηκε μια γεμιστήρα “Glock”, και μια κυνηγετική καραμπίνα η άδεια της οποίας είχε λήξει το 2017 , ενώ διαπιστώθηκε και ανακατασκευή στο μειωτήρα κατά παράβαση του Νόμου περί οπλοκατοχής.

Από την εξέταση GSR για ανεύρεση πυρίτιδας στους εμπλεκόμενους και τη βαλλιστική στα όπλα , συνδυαστικά με τις καταθέσεις και όσα παραθέτει κατά τον υπερασπιστικό ισχυρισμό του ο Μανώλης Καλομοίρης, οι Αρχές επιδιώκουν να αποσαφηνίσουν τα πραγματικά περιστατικά και τα γεγονότα το βράδυ του Σαββάτου, και όλους τους εμπλεκόμενους  στο διπλό φονικό στο Περαχώρι Ρεθύμνου.