Ανώγεια: «Θόλωσα και πυροβόλησα»- Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ζήτησε και έλαβε προθεσμία

Ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί στις 6 Μαΐου ο Μανώλης Καλομοίρης

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και επικίνδυνη σωματική βλάβη σε τρίτο πρόσωπο άσκησε η Εισαγγελέας Ρεθύμνου (04/05) στον 30άχρονο Μανώλη Καλομοίρη για το φονικό στα Ανώγεια σε βάρος του 30άχρονου συχωριανού του Γιώργου Ξυλούρη, ενώ από πυρά έπεσε προηγουμένων  νεκρός ο 62άχρονος πατέρας του, Λευτέρης Καλομοίρης. Ο κατηγορούμενος , ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης (06/05-12.00) .

Ο Μανώλης Καλομοίηρης,  φέρεται να υποστηρίζει ότι ο 30άχρονος, Γιώργος Ξυλούρης, πέρασε από το σπίτι του και του κακομίλησε . Πιάστηκαν στα χέρι και τον χτύπησε στο πρόσωπο, ενώ με παρέμβαση τρίτων , αφού τους χώρισαν οι δύο νεαροί Ανωγειανοί κατευθύνθηκαν προς τα σπίτια τους . Ωστόσο ο Γιώργος Ξυλούρης επέστρεψε και όπως έχει καταγραφεί στη δικογραφία , ακούστηκε πυροβολισμός και άκουσε τις φωνές της μητέρας του “τον άνδρα μου, τον άνδρα μου!” Όταν βρήκε από το σπίτι, είδε τον πατέρα του Λευτέρη Καλομοίρη νεκρό, και και τον Γιώργο Ξυλούρη μπροστά του, ενώ ήταν γονατιστός και είχε στραμμένο το πιστόλι προς τον πατέρα του.”Θόλωσα και πυροβόλησα”, φέρεται να απολογήθηκε στην Εισαγγελέα Ρεθύμνου ,  “δεν έβλεπα τίποτα μπροστά μου” και ήταν σαν να “είχα σεντόνι”. Στο ένοπλο επεισόδιο, χωρίς να προσδιορίζεται χρονικά – από τα έως τώρα στοιχεία αν ήταν κατά τα πυρά σε βάρος του Λευτέρη Καλομοίρη ή στη συνέχεια κατά του Γιώργου Ξυλούρη- συνομήλικος συγχωριανός τους επιχείρησε να σταματήσει τον καβγά, και τραυματίσθηκε από εποστρακισμό βολίδας όπλου, ελαφρά στο πόδι.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο συνήγορος της οικογένειας Καλομοίρη,  Διονύσης Βέρρας, δύο όπλα έχουν πυροβολήσει στη σκηνή εγκλήματος και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί . Ωστόσο σε ερώτηση αναφορικά με καταγγελίες της οικογένειας Ξυλούρη , ο συνήγορος της οικογένειας Καλομοίρη, διευκρίνισε ότι γνωρίζει τα στοιχεία όπως αυτά έχουν αποτυπωθεί στη δικογραφία και από τα όσα ισχυρίζεται ο 30άχρονος τον οποίο εκπροσωπεί .

Το όπλο που είχε στην κατοχή του και πυροβόλησε ο Μανώλης Καλομοίρης, το παρέδωσε ο ίδιος στους Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου με την παράδοσή του, το μεσημέρι της Κυριακής (03/05-14.00) Ωστόσο το δεύτερο όπλο , δεν βρίσκεται στα πειστήρια που έχουν περισυλλέξει οι Αρχές  από τη σκηνή του φονικού , αμέσως μετά το διπλό φονικό στο Περαχώρι Ανωγείων το βράδυ του Σαββάτου (02/05-22.00) , καθώς δεν εντοπίσθηκε στο χώρο. Πηγές ενημέρωσης, αναφέρουν ότι εντός της ημέρας από την οικογένεια Ξυλούρη πρόκειται να παραδοθεί όπλο στις Αρχές .

Πατέρας Ξυλούρη: «Τον Λευτέρη Καλομοίρη τον σκότωσε ο ίδιος του ο γιος»

Ο Γιάννης Ξυλούρης, πατέρας του 30άχρονου κτηνοτρόφου , παρέθεσε (04/05) μια διαφορετική από τη έως σήμερα εδραιωμένη εκδοχή για το διπλό φονικό στα Ανώγεια το Σάββατο το βράδυ (02/05-22.00) , καθώς υποστηρίζει ότι , «ο Λευτέρης Καλομοίρης έπεσε νεκρός από τον ίδιο του το γιο καθώς δε βρέθηκε πυρίτιδα στα χέρια του Γιώργου Ξυλούρη» , επικαλούμενος ενημέρωση που είχε από τον ιατροδικαστή , μετά τη νεκροτομή που διενήργησε στο γιο του . «Ο γιος μου χτυπήθηκε σαν σάκος του μποξ, ήρθε καταματωμένος στο σπίτι και ο άλλος μαζί με μέλη της οικογένειάς του ήρθαν κάτω από το μπαλκόνι του βρίζοντας και προκαλώντας. Ο γιος μου πήρε το όπλο αλλά το είχε στη μέση. Δεν πυροβόλησε κανέναν και δεν βρέθηκε πυρίτιδα στα χέρια του όπως μας είπαν οι ιατροδικαστές. Πυροβόλησε μόνο ο άλλος και εκείνος ήταν που πέτυχε και τον ίδιο του τον πατέρα. Στη συνέχεια σκότωσε το παιδί μου και του έριξε και χαριστική βολή όταν ήταν ήδη στο έδαφος. Δεν υπήρχαν παλιές διαφορές, τα εγγόνια μου πήγαιναν στη σχολή χορού του Καλομοίρη».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ιατροδικαστικής , ο 62άχρονος Λευτέρης Καλομοίηρης, δέχτηκε μία και θανατηφόρα βολίδα από πυροβόλο όπλο , με φορά από πάνω προς τα κάτω διαπέρασε την κοιλιά και βγήκε από τη σπονδυλική του στήλη, με αποτέλεσμα ο θάνατός του να είναι ακαριαίος καθώς  έπληξε την κεντρική αρτηρία. Κατά την εξέταση εντοπίζονται τραύματα , συμβατά με βίαιη συμπλοκή , στο πρόσωπο καθώς είχε σπάσει τμήμα της γέφυρας της οδοντοστοιχίας του.