1.500 φορές το γύρο της Γης έχουν κάνει οι μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ- Παροπλισμένες το 60%|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Κάθε προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ  πρέπει να έχουν καταρρίψει -λογικά- οι μοτοσικλέτες της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr από αρμόδιες αστυνομικές πηγές, το σύνολο του στόλου των δίτροχων έχει διανύσει περίπου 60.000.000 χιλιόμετρα. Με δεδομένο ότι η περίμετρος του Ισημερινού ισούται με 40.077 χιλιόμετρα, έχει διανυθεί 1.497 φορές ο γύρος της Γης!

Η κατάσταση για τις περίπου 1.210 μοτοσικλέτες της υπηρεσίας περιγράφεται πλέον ως απελπιστική καθώς το 60% είναι παροπλισμένες κι αυτές που εξακολουθούν να βρίσκονται σε χρήση, είναι εξαιρετικά καταπονημένες καθώς δεν σταματούν να δουλεύουν οι μηχανές.

Δεδομένης της έλλεψης, οι μηχανές δεν αποσύρονται στους όρχους μετά τη λήξη της βάρδιας, αλλά αλλάζουν χέρια για να εκτελεστεί η επόμενη βάρδια υπηρεσίας. Αυτή η πρακτική ως διαδικασία, σύμφωνα με όσα επισημαίνονται, εγκυμονεί τον επιπλέον κίνδυνο για τους οδηγούς, καθώς δεν είναι αποκλειστικής χρήσης οι μοτοσικλέτες όπως παλιότερα, με αποτέλεσμα οι αναβάτες να μην γνωρίζουν ή να μην απόλυτα εξοικειωμένη με τη συμπεριφορά τους και τις βλάβες.

Προχθές, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, δόθηκαν στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ 70.000 ευρώ από άγνωστο χορηγό, χρήματα τα οποία θα διατεθούν για την επισκευή περίπου 150 μηχανών. Με τέτοιες χορηγίες δεν λύνεται ωστόσο το πρόβλημα διατείνονται αξιωματικοί του Σώματος, δεδομένου ότι στις δύο εβδομάδες που θα απαιτηθούν για την παράδοση τους στην κυκλοφορία, θα έχουν αποσυρθεί άλλες τουλάχιστον 70. Περίπου οι μισές. Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί, μόνο με πλήρη και οριστική ανανέωση του στόλου, καταλήγουν.

Πηγή: bloko.gr