Υπ.Δικαιοσύνης: “Μυθεύματα” και “κοινωνική επανένταξη” για τους Γεωργιανούς δολοφόνους του εστιάτορα στην Ύδρα.

Ανακοινωση αναφορικά με την αποφυλάκιση των δύο Γεωργιανων δραστών της εισβολής με κίνητρο τη ληστεία και τη δολοφονία του 67άχρονου εστιάτορα Μανώλη Οικονόμου, ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Ύδρα, εξέδωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης.wpid-gevrgianoi.jpg
Με αναφορά στις διατάξεις του “Νόμου Παρασκευόπουλου» (Ν 4322/2015), του οποίοι εκμεταλλεύθηκαν τις ευνοϊκές διατάξεις και αποφυλακίστηκαν, οι δυο Γεωργιανοί από τους εννέα συνολικά δράστες της διάρρηξης και δολοφονίας -δύο αναζητούνται- με κίνητρο τη ληστεία του 67άχρονου εστιάτορα Μανώλη Οικονόμου, στην Ύδρα .
«Στην πραγματικότητα έγινε χρήση ισχυουσών διατάξεων απόλυσης υπό όρο, που αποτελούν επιβιώσεις ή επαναλήψεις παλαιότερων ρυθμίσεων χωρίς αλλαγές. Αντίθετα το παραπάνω πρόσφατο νομοθέτημα για τις ποινές προέβλεψε διαβαθμισμένη σύντμηση χρόνου απόλυσης υπό όρο κρατουμένων, εφόσον αυτοί έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή πιστοποιημένη αναπηρία, πράγμα που δεν συνέτρεχε στην περίπτωση της Ύδρας», αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, και χαρακτηρίζει ως «μυθεύματα» δημοσιεύματα τα οποία παραθέτουν λεπτομέρειες για την αποφυλάκιση των δύο Γεωργιανων δραστών της δολοφονίας του 67άχρονου εστιάτορα.
Και καταλήγει «Υπενθυμίζεται πάντως το αυτονόητο, ότι για όλες τις πρόσκαιρες ποινές εγκλεισμού φθάνει κάποτε η ώρα της απόλυσης και ότι μια επιμήκυνση του χρόνου κράτησης συνήθως δεν μειώνει τα ποσοστά υποτροπής στο έγκλημα. Ίσα ίσα καθιστά την κοινωνική επανένταξη δυσκολότερη και επομένως τη δευτερογενή εγκληματικότητα πιθανότερη».
Οι επτά δράστες της δολοφονίας, τα στοιχεία των οποίων με Εισαγγελική Διάταξη, δημοσιοποιήθηκαν (19/08), συνελήφθησαν ενώ επιχειρούσαν να διαφύγουν από την Ύδρα, αμέσως μετά την δολοφονία και ληστεία του εστιάτορα, ενώ δύο ακόμα συνεργοί τους, οι οποίοι και αναζητούνται, με θαλάσσιο ταξί, αποβιβάστηκαν στη Βάρκιζα, οι αστυνομικοί, βρήκαν στις τσέπες των ρούχων που φορούσαν, τα αποφυλακιστήριά τους.
Ο 30άχρονος Igor Tsakmazopf είχε αποφυλακιστεί απο τον Κορυδαλλό, στις 14 Ιουλίου ενω ο 34άχρονος Herakli Katzatzepf ειχε αποφυλακιστεί απο το ΣΚ. Τρικάλων στις 9 Ιουνίου. Ενώ και οι πέντε συνεργοί τους, είχαν απασχολήσει τις Αρχές, για ποινικά αδικήματα.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport