Ύδρα: Στον Εισαγγελέα Πειραιά οι Γεωργιανοί δολοφόνοι του εστιάτορα.

Εξιχνιάστηκε με την ταυτοποίηση των δραστών της δολοφονίας τους 67άχρονου Υδριου εστιάτορα, Μανώλη Οικονόμου. Οι Γεωργιανοί δράστες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πειραιά.

wpid-gevrgianoi-1.jpg.jpeg

Έξι από τους επτά συνολικά προσδιορισμένους Γεωργιανούς δράστες της δολοφονίας του 67άχρονου εστιάτορα Μανώλης Οικονόμου, οδηγήθηκαν (18/08-10.30) στον Εισαγγελέα Πειραιά. Για τον έβδομος της ομάδας, προέκυψε σε βάρος του  “δικαστική εκρεμμότητα” γία τον οποίο βρίσκεται σε συνεννόηση Δικαστικές και Αστυνομικές Αρχες.
Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, οι Γεωργιανοί έχουν από κοινού, επιλέξει να τηρούν αρνητική στάση αναφορικά με την οργάνωση την εκπόνηση του σχεδίου την εισβολή και ληστεία στο σπίτι της οικογένειας του 67άχρονου εστιάτορα, με τις μεθόδους που ακολούθησαν, να έχουν προκαλέσει το θάνατο του Μανώλη Οικονόμου. Σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν.
Όπως εξακριβώθηκε κατά την ιατροδικαστική εξέταση-από πληροφορίες- διαπιστώνεται ότι στην ακινητοποίηση και το βασανισμό  του 67άχρονου Μανώλη Οικονόμου, που προκάλεσαν το θάνατο, συμμετείχαν τουλάχιστον τέσσερα από τα επτά προσδιορισμένα μέλη της ομάδας των Γεωργιανων.
Όπως είχε προκύψει από τις καταθέσεις της συζύγου του 67άχρονου, η οποία δέχθηκε και η ίδια τη μανία των Γεωργιανων δραστών της εισβολής και ήταν αυτή που ενημέρωσε την Αστυνομία, σχεδόν δύο ώρες νωρίτερα, οι Γεωργιανοί πριν την εισβολή στο διώροφο οικογενειακό σπίτι.
Από τις Αρχές, εξακολουθεί να αναζητείται ζευγάρι Γεωργιανών οι οποίοι εγκατέλειψαν το νησί τις πρώτες πρωινές ώρες (16/08-05.30) μετά τη δολοφονία του 67άχρονου, με θαλάσσιο ταξί, παίρνοντας μαζί τους κοσμήματα και 47.500 ευρώ, εκ των οποίων τα 7.500 ευρώ ήταν οι εισπράξεις της ημέρας από την ταβέρνα από την κατοικία του εστιάτορα, ενώ σε βάρος των δύο Γεωργιανων σερβιτόρων οι οποίοι είχαν απασχοληθεί στην επιχείρηση, δεν προέκυψε εμπλοκή τους, από τα έως τώρα προανακριτικά στοιχεία, ενω οι Αξιωματικοί της Ασφάλειας αναμένουν τα αποτελέσματα με τη διαδικασια της ραδιογωνομέτρησης, ώστε να προσδιορισθει το στίγμα των τηλεφωνικών τους επικοινωνιών ώστε να εξακριβωθεί αν διατηρούσαν επαφές με τους επτά ομοεθνείς τους, οι οποιοι συμμετείχαν στην δολοφονία και ληστεια του εστιάτορα.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport