Βαλλιστική ταυτοποίηση kalashnikovs για ενέργειες της ΤΟ «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας»

Από τη βαλλιστική εξέταση στα Kalashnikovs που κατασχέθηκαν, προέκυψε ταυτοποίηση με τρομοκρατικές ενέργειες, την ευθύνη για τις οποίες έχει αναλάβει η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας»

Όπως διακριβώθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ, για ενα από τα Kalasnikov, που κατασχέθηκαν σε οικία της οδού 17ης Νοέμβρη 57 στον Χολαργό, έχει προκύψει ταύτιση με όπλο που έφεραν οι δράστες στη ληστεία (21/10) σε κατάστημα ψυχαγωγικών – τεχνικών παιγνίων στον Χολαργό.

Δέυτερο πολεμικό τυφέκιο – Kalashnikov -έχει ταυτοποιηθεί με όπλο που έχει χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες, την ευθύνη για τις οποίες έχει αναλάβει η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας».

Η πρώτη τους εμφάνιση έγινε στις 25 Μαΐου 2014 , παραμονή ευρωεκλογών, όταν πυροβόλησαν με Kalashnikov στον ακάλυπτο του κτιρίου επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, με συμμετοχή σε συγκυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ με Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά.Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν με ανάρτησε σε διαδικτυακό ίστότοπο διακίνησς ιδεών του αντιεξουσιαστικου χώρου (03/07) με αναφορά σε απόσυρση του νέου Νόμος για τις φυλακές, την κατάργηση του αντιρομοκρατικόυ Νόμου, ζητούσαν “..να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να σταματήσει το πογκρόμ κατά των μεταναστών..”

Στις 31 Αυγούστου 2016 μέλη τις ιδιας οργάνωσης, αναλαμβάνουν την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση στο κτίριο της Πρεσβείας του Μεξικό στην πλατεία Κολωνακίου. Στην ανάληψη ευθύνης αναφέρονται στην επίθεση και σημειώνουν ότι έγινε μια βδομάδα μετά την ημερομηνία -πριν από 20χρόνια- όταν  έπεσε νεκρός σε συμπολή με Αστυνομικού ο αναρχικό Χριστόφορος Μαρίνος. Αναβάτες δικύκλου, στις 10 Νοεμβρίου 2016 απορρίπτουν χειρομβοβίδα στο φυλάκιο του σκοπού εξωτερικά της Γαλλικής Πρεσβείας στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, κατά την οποία τραυματίσθηκε ελαφρά ο Ειδικός Φρουρός που εκτελούσε νυχτερινή υπηρεσία.  Τρεις μέρες μετά, στις 14 Νοεμβρίου, η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας» (ΟΕΑ) με μακροσκελές κέιμενο ανάληψη ευθύνης στον διακδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναλαμβάνει την ευθύνη για τις δύο επιθέσεις, ενέργεια την οποία αποδίδουν σε “συγκρότηση ενός διεθνούς επαναστατικού κινήματος”, ενώ κατηγορούν Γαλλία Μεξικό και Ελλάδα για τη διαχείρηση στο μεταναστετυτικό

Στις 10 Ιανουαρίου 2017 σημειώνεται η τρίτη κατά σειρά επίθεση με Kalashnikov, εναντίον των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, κατά την οποία τραυματίσθηκε Aστυνομικός της διμοιρίας. Από τη βαλλιστική είχε προκύψει ταυτοποίηση με το όπλο που είχε χρησιμοποιήσει η “ΟΕΑ” σε παλαιότερες επιθέσεις της. Ενώ και την 6η Νοεμβρίου 2017, μέλη της “ΟΕΑ” είχαν βάλλει κατά της διμοιρίας που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα.

Οι έρευνες του Αντιτρομοκρατικού συνεχίζονται