Στην Κυψέλη το “επιχειρησιακό στρατηγείο” της “Οργάνωσης Επαναστατικής Αυτοάμυνας”

Μεταφορά του επιχειρησιακού στρατηγείου της “Οργάνωσης Επαναστατικής Αυτοάμυνας” από το διαμέρισμα της Κυψέλης

Οι εμπλεκόμενοι ως μέλη της “Οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα” διατηρούσαν φάκελο στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Η εργαστηριακή ταυτοποίηση, έθεσε τα άτομα στο ερευνητικό πεδίο της Αντιρομοκρατικής. Μετά τη ληστεία στο Χολαργό, τα μελη της “ΟΕΑ” μετέφεραν πρόσφατα στο διαμέρισμα του 45άχρονου στην πολυκατοικία της 17ης Νοέμβρη στο Χολαργό, από το διαμέρισμα σε πολυκατοικία της οδου Σκοπέλου στην περιοχή της  Κυψέλης, τον οπλισμό που είχε στη διάθεσή της η “Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας”

Σύμφωνα με διαρροές της Αντιτρομοκρατικής, το διαμέρισμα έχει καθαριστεί με χλωρίνη ώστε να εξαφανιστούν τα ίχνη και, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε νοικιαστεί από τον 46άχρονο άνδρα ο οποίος αναζητείται καθώς δεν εμφανίστηκε να δώσει το παρών όπως του είχε οριστει μετά την αποφυλάκισή του, γνωστό και ως “διαχειριστή της GARE” μεταξύ των καταλήψεων των Εξαρχείων.

Μεταξύ των συλληφθέντων και η 39άχρονη σύντροφος του 46άχρονου καταζητούμενου η οποία παραπέμπεται για παράβαση του Νόμου περί όπλων, για ευρήματα των Αρχών στο σπίτι που διέμεναν .

Μεταξύ των 15 προσαχθέντων, οι οποίοι εξετάζονται στην Αντιτρομοκρατική, ερευνάται να διαπιστωθεί αν γνώριζαν, και σε ποιο βαθμό, τη δράση της οργάνωσης ή παρείχαν κάλυψη με οποιονδήποτε τρόπο στους άμεσα εμπλεκόμενους, με κάποιες περιτώσεις να μετατρέπονται σε συλλήψεις.

Αργά το απόγευμα (09/11) οι τρεις συλλληφθέντες παραπέμφθηκαν  στον Εισαγγελέα με βασική κατηγορία της συμμετοχής στην τρομοκρατική οργάνωση «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας», αφου εκτελέστηκε το ένταλμα σύλληψης σε βάρος των δύο ανδρών 41ετων και 45χρόνων ως δράστες της ληστείας  στο ΟΠΑΠ Play στο Χολαργό (21/10).

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων και δύο ακόμα που αναζητούνται απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες,

– τρομοκρατικών πράξεων από κοινού και κατ´εξακολούθηση

– της τρομοκρατικής  οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατοχής εκρηκτικών υλών

– της διακεκριμένης περίπτωσης κατοχής όπλων

– της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών

– της παράνομης οπλοφορίας,

– της παράνομης οπλοχρησίας

– της παράνομης οπλοκατοχής

– προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών

Την ερχόμενη Τρίτη (12/11) οι δυο συλληφθέντες παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε Ανακριτή με κατηγορία για συμμετοχή στη οργάνωση “Επαναστατική Αυτοάμυνα” σε βάρος των οποίων ασκηθηκε ποινική δίωξη από τον Εισαγγελέα για τρία κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα.