Όπλο “ταυτότητα” της “Οργάνωσης Επαναστατικής Αυτοάμυνας” στη δολοφονική επίθεση κατά της διμοιρίας ΥΑΤ στα Εξάρχεια

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος βαλλιστικής στους κάλυκες που περισυνέλλεξαν οι ιχνηλάτες μετά την επίθεση κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη.
Όπλο “ταυτότητα” το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλες δύο ένοπλες επιθέσεις προέκυψε από τη βαλλιστική για το Kalashnikov στην επίθεση κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ στο ΠΑΣΟΚ (10/01-06.10), στα Εγκληματολογικά της Αστυνομίας. Την ευθύνη για τις δύο επιθέσεις είχε αναλάβει η “Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας” στο κείμενο τους ειχαν εξαπολύσει απειλές κατά των διμοιριών ΜΑΤ που διατίθενται σε στατικές φυλάξεις στην περιοχή των Εξαρχείων.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
Από τις εργαστηριακές εξετάσεις σε (3) κάλυκες φυσιγγίων καθώς και μεταλλικά θραύσματα βολίδων πυροβόλου όπλου, που βρέθηκαν στο χώρο ένοπλης επίθεσης, χθες το πρωί, κατά αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία στα κεντρικά γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ., επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη 50, προέκυψε ότι το ίδιο πυροβόλο όπλο (πολεμικό τυφέκιο 7,62 mm Κalashnikov) έχει χρησιμοποιηθεί και στις ακόλουθες περιπτώσεις:

▪στην ένοπλη επίθεση, την 24 Μαΐου 2014, κατά των γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ., στην ίδια ως άνω διεύθυνση και

▪στην ένοπλη επίθεση την 31η Ιουλίου 2016 κατά του κτιρίου επί της οδού Φιλικής Εταιρείας 14, όπου στεγάζεται η Πρεσβεία του Μεξικό.

Με δεδομένο της ταυτοποίησης του όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην δολοφονική επίθεση κατά της διμοιρίας ΥΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ εκτιμήσεις Αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής θεωρούν αναμενόμενο την ανάληψη ευθύνης με Προκήρυξη, της «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας».

Με κείμενο στον ιδιο πάντα διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας», είχε αναρτήσει προκηρυξή (14/11 2016) αναλαμβαανοντας την ευθύνη για την επίθεση με χειροβομβίδα, στην πρεσβεία της Γαλλίας (10/11 2016) κατά την οποία ελαφρά είχε τραυματιστεί ο Αστυνομικός- σκοπός. Στο ίδιο κείμενο η οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη για τους πυροβολισμούς κατά του κτηρίου της Πρεσβείας του Μεξικό στο Κολωνάκι,  και την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ καθως προανήγγειλαν επίθεση σε διμοιρίες των ΜΑΤ .

Απόσπασμα από την προκήρυξη της “Οργάνωσης Επαναστατικής Αυτοάμυνας” (14/11 2016)

«Την Κυριακή 31 Αυγούστου λίγη ώρα πριν ξημερώσει πραγματοποιήσαμε μια ένοπλη παρέμβαση ενάντια στο μεξικάνικο κράτος πυροβολώντας το κτίριο της πρεσβείας του στην Αθήνα. Την Τετάρτη 9 Οκτώβρη  στις πέντε παρά τέταρτο πμ πραγματοποιήσαμε άλλη μια ένοπλη παρέμβαση, ενάντια στο γαλλικό κράτος ρίχνοντας μια χειροβομβίδα δίπλα στη σκοπιά της πρεσβείας του στην Αθήνα, απέναντι από τη βουλή. Ταυτόχρονα, αυτές οι δυο επιθετικές δράσεις της οργάνωσής μας, μαζί με τη πρώτη ένοπλη παρέμβαση στις 25 Μάη 2014 ενάντια στο ΠΑΣΟΚ (.. ) Δράσαμε δυο φορές δίπλα στα καθάρματα των ΜΑΤ για να δείξουμε ότι το κοινωνικό κίνημα πρέπει να μην τους φοβάται. Σύντομα θα έρθει η ώρα τους. «

Ωστόσο το κείμενο της ανάληψης ευθύνης για τις επίθεσης που είχαν αναλάβει οι συντάκτες, οπως ειχε επισημάνει το nantiareport.gr, “Με μια ανάγνωση στο κείμενο ανάληψης ευθύνης, εντοπίζονται δύο λάθη από τους συντάκτες του κειμένου.

Η επίθεση με χειροβομβίδα στην Γαλλική πρεσβεία αναφέρεται ότι πραγματοποιήθηκε «την Τετάρτη 9 Οκτώβρη» ενώ ήταν ξημερώματα της Πέμπτης 10ης Νοεμβρίου(!)

Ενω η επίθεση με kalashnikov κατά της πρεσβείας του Μεξικού, καταχωρήθηκε στο κείμενο ανάληψης ευθύνης την «Κυριακή 31 Αυγούστου», ενώ οι δράστες έβαλλαν  κατα του κτιρίου τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Ιουλίου(!)