Η “Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας” είχε προναγγείλει την ένοπλη επίθεση κατά των διμοιριών ΜΑΤ που διατίθενται σε στατικές φυλάξεις στην περιοχή των Εξαρχείων

Ο έλεγχος βαλλιστικής στους κάλυκες που περισυνέλλεξαν οι ιχνηλάτες μετά την επίθεση κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη, “έδειξε” την “Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας”.

Δύο επιθέσεις είχε αναλάβει η “Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας” στο κείμενο ανάληψης ευθύνης (14/11 2016) μετά την επίθεση με απόρριψη χειροβομβίδας στη Γαλλική πρεσβεία (10/11 2016)  κατά την οποία είχε τραυματιστεί ο Αστυνομικός σκοπός.

Η “Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας” είχε προναγγείλει στο κείμενο ανάληψης ευθύνης, τη δολοφονική επίθεση κατά των διμοιριών ΜΑΤ που διατίθενται σε στατικές φυλάξεις στην περιοχή των Εξαρχείων. «(.. ) Δράσαμε δυο φορές δίπλα στα καθάρματα των ΜΑΤ για να δείξουμε ότι το κοινωνικό κίνημα πρέπει να μην τους φοβάται. Σύντομα θα έρθει η ώρα τους« , ανέφεραν μεταξύ άλλων στην ανάληψη ευθύνης οι συντάκτες του κειμένου.
Τα μέλη της οργάνωσης, επελεξαν να “εμφανιστούν” ακριβως δυο μηνες μετά την επιθεση στη Γαλλική πρεσβεία με όπλο “ταυτότητα”- είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλες δύο ένοπλες επιθέσεις – και να πραγματοποιήσουν τη δολοφονική επίθεση κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ (10/01-06.10).

Σύμφωνα με τους Αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής μετά την ταυτοποίηση του όπλου στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ, αναμένουν την ανάληψη ευθύνης με Προκήρυξη, της «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας» στο οποίο θα αναλύονται τα κίνητρα και οι αιτιάσεις των δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης.