Προκαταρκτική έρευνα για τον ιατροδικαστή ζήτησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Έρευνα για να διαπιστωθεί αν υπήρξε πειθαρχικό παράπτωμα του ιατροδικαστή που ενήργησε τη νεκροτομή στο βρέφος από τη Συρία

Με εντολή του Υπουγού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, διετάχθη έρευνα σε βάρος του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, ο οποίος ενήργησε τη νεκροτομή στο 11 μηνών βρέφος από τη Συρία το οποίο κατέληξε στο Νοσοκομείο Παιδων, που την περασμένη Κυριακή (16/02).

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε από τον επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκο Καρακούση, να γίνει προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί αν στην υπόθεση του 11 μηνών βρέφους ο ιατροδικαστής υπέπεσε ή όχι σε πειθαρχικό παράπτωμα.

“Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 125 του ν. 3528/2007, ζήτησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας από τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών κ. Νικόλαο Καρακούκη, προκειμένου να διαπιστωθεί η τέλεση ή μη πειθαρχικού παραπτώματος Ιατροδικαστή στην υπόθεση του θανόντος 11 μηνών βρέφους”, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, σε σχετική ερώτηση δημοσιγράφων, είχε αναφερθεί σε “σεξουαλική κακοποίηση”, χαρακτηρίζοντάς την «για τα ελληνικά δεδομένα και τη μέχρι τώρα εμπειρία μας είναι πρωτοφανής» ωστόσο στο επίσημο έγγραφο πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης, που κατατέθηκε (18/02) στην Υποδιέυθυνση Προστασίας Ανηλίκων, που είχε αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, αναφέρεται ότι «… διαπιστώθηκαν στικτικές εκδορές του πρωκτού και είσοδος αμβλέος οργάνου. Δεν διαπιστώθηκαν σωματικές κακώσεις».