Πλατανίδια Μαγνησίας: Συνελήφθη παίκτρια reality με το σύντροφό της για κατοχή ναρκωτικών και όπλα

Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας συνελήφθη το ζευγάρι στα Πλατανίδια, με τη 44άχρονη, γνωστή από τη συμμετοχή της ως παίκτρια σε ριάλιτι

Η μελαχρινή αδύνατη κοπέλα, με καταγωγή από το Βόλο, συμμετείχε ως παίκτρια στην πρώτη σεζόν του Big Brother το 2001. Από το reality με την μεγάλη τηλεθέαση, περάσανε 19χρόνια και η 44άχρονη σήμερα γυνάικα, η οποία είχε επιστρέψει στον Βόλο, και εργαζόταν ως υπεύθυνη σε pet shop, απασχολεί και πάλι την επικαιρότητα, καθώς συνελήφθη με το σύντροφό της, συνελήφθησαν μετά από αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι τους, στα Πλατανίδια Μαγνησίας, όπου είχαν αποκρύψει κάνναβη βάρους 1.355 γραμμαρίων, με παράνομο όφελος από την πώλησή της, ύψους €9.000 έως €12.000, εξοπλισμό παραγωγής υδροπονικής, σφαίρες και οπλισμό.

Το ζευγάρι συνοδεία αστυνομικών (18/02) οδηγήθηκε στα Δικαστήρια Βόλου, από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης, για κατοχή όπλων και για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και παραπέμφθηκαν (19/02) για να απολογηθούν στον Ανακριτή Βόλου (19/02). Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονται ότι δεν τους ανήκουν τα ναρκωτικά και ότι από την κατασχεθείσα κάνναβη δική τους ήταν μόνο μία πολύ μικρή ποσότητα, άνευ σημασίας.

Πληροφορία στους Αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, προσδιόριζε τη δράση του ζευγαριού στα Πλατανίδια Πηλίου, Μαγνησίας. Συνοδεία Δικαστικού Λειτουργού και δύο Αστυνομικών σκύλων πραγματοποιήθηκε η αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του ζευγαριού, δεν αντέδρασαν και συνεργάστηκαν στην έρευνα. Οι αστυνομικοί ερεύνησαν τους χώρους και εντόπισαν την κάνναβη, αλλά και το εργαστήρι παραγωγής ναρκωτικών στην οικία τους, ενώ κατασχέθηκε σημαντικός εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας, ο οποίος αποτελείται από σύστημα εξαερισμού, λαμπτήρες και μηχανισμούς επεξεργασίας κάνναβης.

Στην αστυνομική επιχείρηση κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων λειτουργικό πολεμικό τυφέκιο (υποπολυβόλο) με τέσσερις γεμιστήρες χωρίς φυσίγγια, αεροβόλο τυφέκιο, κυνηγετικό όπλο, γεμιστήρας πιστολιού χωρίς φυσίγγια και 461 πολεμικά φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων, καθώς επίσης κατέσχεσαν €12.025 χρηματα τα οποία εκτιμάται ότι προέρχεται από παράνομη δραστηριότητα και το ποσό 1.000 δολαρίων ΗΠΑ, ενώ  κατέσχεσαν τέλος τα δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσε το ζευγάρι ως μέσα διευκόλυνσης για παράνομη δραστηριότητα και τα κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Από το Κλιμάκιο των Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσσαλίας, ερευνάται η πηγή προέλευσης του οπλισμού

Όπως ανέφεραν, ο διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου Στυλιανός Βαρβάρης και ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου Διαμαντής Καρβέλης, στην αυλόπορτα του σπιτιού είχαν εγκαταστήσει κάμερα ασφαλείας με καταγραφή εικόνας και ήχου, ώστε να ελέγχει την κίνηση έξω από το σπίτι και ανά πάσα στιγμή να είναι σε θέση είτε να αποκρύψουν  τα ναρκωτικά και να διαφύγουν.«Κατασχέθηκε και πλήθος πολεμικών φυσιγγίων, εκ των οποίων τα 9 ήταν αντιαεροπορικά βλήματα. Γίνεται διερεύνηση για το από που αυτοί οι άνθρωποι προμηθεύτηκαν αυτά τα φυσίγγια. Κανείς από τους δύο δεν είχε απασχολήσει την υπηρεσία μας, είναι η πρώτη φορά» τόνισε ο διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου Στυλιανός Βαρβάρης.

Σύμφωνα με τον ΑΔ Μαγνησίας Μίλτο Αλεξάκη, επεσήμανε ότι το ζευγάρι δεν έχει απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν με παρόμοιες πράξεις, ωστόσο ανέφερε χαρακτηριστικά, «λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω την εξιχνίαση μιας πολύ σημαντικής υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου. Η ανεύρεση του οπλισμού και συγκεκριμένα των όπλων διαφόρων τύπων και του μεγάλου αριθμού των φυσιγγίων καθιστά αυτήν την ομάδα επικίνδυνη. Ευτυχώς δεν έγινε κάποια προσπάθεια χρήσης από τον οπλισμό αυτόν και προβήκαμε άμεσα στην κατάσχεση όλου του οπλισμού και των φυσιγγίων που βρέθηκε στην κατοικία τους».

 

Στο σπίτι του ζευγαριού κατασχέθηκαν:

  • ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (1) κιλού και (355) γραμμαρίων,
  • εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας αποτελούμενος από σύστημα εξαερισμού, λαμπτήρες και μηχανισμούς επεξεργασίας κάνναβης, εκτός λειτουργίας,
  • λειτουργικό πολεμικό τυφέκιο (υποπολυβόλο), με τέσσερις γεμιστήρες χωρίς φυσίγγια,
  • αεροβόλο τυφέκιο,
  • κυνηγετικό όπλο,
  • γεμιστήρας πιστολιού χωρίς φυσίγγια,
  • (461) πολεμικά φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων, εννέα από τα οποία αντιαεροπορικά,
  • μικροποσότητα μείγματος κάνναβης και καπνού,
  • ζυγαριά,
  • το χρηματικό ποσό των (12.025) ευρώ και (1.000) δολαρίων Η.Π.Α. και
  • ένα λειτουργικό σύστημα καταγραφής εικόνας και ήχου με εγκατεστημένη την κάμερα στην είσοδο της οικίας.

Προανάκριση για την υπόθεση, διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.