Παρά φύσιν σεξουαλική κακοποίηση του βρέφους στο ιατροδικαστικό πόρισμα- Παραγγελία ιστολογικών

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή στο βρέφος από την Συρία που κατέληξε στο Νοσοκομείο Παίδων

Ύστερα από την εξέταση (17/02) στο 11μηνο βρέφος των Σύρων το οποίο μεταφέρθηκε και κατέληξε στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, σύμφωνα με τις δηλώσεις του ιατροδικαστή Αθηνών, Σωτήρη Μπουζιάνη και τεχνικου Συμβούλου, εντοπίζει ενδείξεις παρά φύσιν σεξουαλικής κακοποίησης. Για τα αίτια του θανάτου του βρέφους, ο ιατροδικαστής ανέφερε πως παραμένουν απροσδιόριστα, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των τοξικοιστολογικών εξετάσεων.

Με παρουσία διερμηνέα οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας, προσήχθησαν και εξετάζονται οι γονείς του μωρού, από κοινού με το ζευγάρι εξαδέφλου του πατέρα, φιλοξενούμενοι στο ίδιο διαμέρισμα. Αστυνομικές πηγές επισημαίνουν ότι το ζευγάρι, δεν αναφέρθηκε στις καταθέσεις του, ούτε έδωσαν επαρκείς απαντήσεις για το πραγματικό περιστατικό και όσα συνέβαιναν στο διαμέρισμα του Ζωγράφου. Από την Ασφάλεια, εξετάζονται και οι υπεύθυνοι της  ΜΚΟ, για την ολοκλήρωση του φακέλου της δικογραφίας. Οι δύο Σύροι, προσήχθησαν στην Αφάλεια, ενώ έχει ληφθεί γενετικό υλικό για εργαστηριακή εξέταση DNA.

Μεταξύ άλλων από θεράποντα ιατρό – νευρολόγο – ο οποίος γνωρίζει την κλινική εικόνα ασθενών με τα θέματα υγείας που αντιμετώπιζε το 11μηνών βρέφος, είχε θέσει εξ αρχής την ιατρική του γνωμάτευση, ότι η εικόνα συνάδει με αλλοιώσεις που παρουσιάζονται λόγων της νόσου κατά τη χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής.

Οι γονείς δεν είναι κατηγορούμενοι

Σύμφωνα με το πληροφορίες, γιατρός ο οποίος έχει εξετάσει το βρέφος, αναφέρεται στα ευρήματα στο σώμα του 11 μηνών βρέφους, ωστόσο φέρεται να υποστηρίζει ότι προκύπτει συμβατή κλινική εικόνα με  φαρμακευτική υπόθετη αγωγή την οποία λάμβανε καθημερινά, λόγω των επιληπτικών κρίσεων.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, που έχει πάρει ήδη τις πρώτες καταθέσεις από τους γονείς, με τη βοήθεια διερμηνέα καθώς είναι Σύροι και δεν μιλάνε ελληνικά.

Αμφότεροι εμφανίζονται επηρεασμένοι από την τραγωδία και δεν έχουν δώσει επαρκείς εξηγήσεις για το συνέβη με το μόλις 11 μηνών βρέφος που εξέπνευσε. Κατάθεση στην Αστυνομία θα δώσει και ένα ακόμη ζευγάρι, που διέμενε μαζί τους στο διαμέρισμα στου Ζωγράφου.

Στο διαμέρισμα – μισθωμένο από πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγωντης ΜΚΟ- στο οποίο διέμενε η οικογένεια των Σύρων, στου Ζωγράφου, διαμένουν και τα δύο αδέλφια του βρέφους- ένα αγοράκι δυόμισι χρονών και ένα κορίτσι δίδυμο με το 11μηνών βρέφος με νοητική υστέρηση που κατέληξε (16/02) στο Νοσοκομείο Παίδων. Τα ανήλικα έχουν λάβει παραπεμπτικό για να εξετασθούν ωστόσο παραμένουν σε προστατευτική φύλαξη στο “Παίδων”.

Το ζευγάρι των Σύρων ήρθε στην Ελλάδα πριν από δύο χρόνια, δεν εργάζονται και ζουν με την χρηματοδότηση ΜΚΟ. Η προανάκριση εποπτεύεται από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Ανηλίκων.