Τα ευρήματα του ιατροδικαστή, η κατάθεση του νευρολόγου και η κλινική εικόνα του βρέφους των Σύρων που ανατρέπει την υπόθεση

Με προσοχή οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας εξετάζουν τα ενδεχόμενα και συνεχίζουν με καταθέσεις εν αναμονή των εργαστηριακών εξετάσεων

Το περιστατικό έχει καταγραφεί ως θάνατος βρέφους 11μηνών, με εκ γενετής νοητική υστέρηση, μικροκεφαλία και εγκεφαλίτιδα (εξαιρετικά σπάνια νευρολογική ασθένεια) το οποίο μεταφέρθηκε από τον πατέρα του από την Συρία, με σπασμούς στο Νοσοκομείο Παίδων το πρωί της Κυριακής (16/02) όπου και κατέληξε. Ωστόσο ευρήματα των γιατρών προκάλεσαν έρευνα της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων.

Το πρωί της Δευτέρας (17/02) ολοκληρώθηκε η νεκροτομή από τον Ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, σύμφωνα με την εξέταση εντοπίζει ευρήματα (παρά φύσιν) “σεξουαλικής κακοποίηση”. Ωστόσο κατάθεση που έχουν στη διάθεσή τους οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας από γιατρό νευρολόγο στην ειδικότητα, φέρεται να τους έχει περιγράψει ότι τα ευρήματα που εντοπίζονται στο 11μηνων βρέφος με το βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό είναι συμβατά με την κλινική εικόνα κατά την εξέλιξη της νόσου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από Αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr το 11 μηνών βρέφος λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε και λόγω νοητικής υστέρησης, υποβαλλόταν σε συγκεκριμένη υπόθετη φαρμακευτική αγωγή, όπως καταθέτει και η μητέρα του. Η ίδια φέρεται να υποστηρίζει ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες το βρέφος είχε έντονες κρίσεις με σπασμούς και του χορηγούσε φαρμακευτική αγωγή καθημερινά και σε επανάληψη κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όπως διευκρίνισε και ο γιατρός, λόγω των έντονων σπασμών, ενδέχεται να προκληθεί τραυματισμός στο ορθό του ασθενούς -αν η χορήγηση της φαρμακευτικής αγωγής δεν γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό- κατά τον υποκλυσμό. Για τους ερευνητές της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, αναμένουν το έγγραφο πόρισμα της ιατροδικαστικής καθώς και τα αποτελέσματα των τοξικοϊστολογικών τα οποία θα υποβληθούν με τη δικογραφία στον εποπτεύοντα Εισαγγελέα Ανηλίκων, προκειμένου να διακριβωθεί πλήρως η συνθήκη που προκάλεσε το θάνατο του 11μηνών βρέφους.

Με την ολοκλήρωση της δικογραφίας θα την υποβάλουν στον Εισαγγελέα

Το απόγευμα (17/02) ολοκληρώθηκε η Ιατροδικαστική εξέταση στα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας των Σύρων στη δίδυμη αδελφή του νεκρού βρέφους και ένα αγόρι 2,5 ετών, χωρίς ευρήματα κακοποίησης. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη εν αναμονή και των τοξικοϊστολογικών εξετάσεων ενώ οι Αστυνομικοί συνεχίζουν να λαμβάνουν καταθέσεις μεταξύ άλλων από τους γιατρούς της Μ.Κ.Ο. που είχε αναλάβει την μετεγκατάσταση και την αρωγή  της οικογένειας των Σύρων στο διαμέρισμα στου Ζωγράφου.