Εξάρχεια: Συνελήφθη ο Αλγερινός διαρρήκτης, είχε αποπειραθεί να μαχαιρώσει τον Ολυμπιονίνη Τζουντόκα

Συνελήφθη σε επ αυτοφώρω ύστερα από διάρρηξη δύο αυτοκινήτων στα Εξάρχεια

Διερόμενος delivery, διέκρινε τον μελαμψό αλλοδαπό δράστη διάρρηξης σε δύο αυτοκίνητα στα όρια Κολωνακίου- Εξαρχείων. Μόλις ο αλλοδαπός κατάλαβε ότι είχε γίνει αντιληπτός, έβγαλε ένα ξυραφάκια από το στόμα του και το υπέδειξε στον delivery για να τον αποθαρύνει να φωνάξει ή να καλέσει την Αστυνομία. Λίγο μέτρα στην πορεία του ο delivery, βρέθηκε μπροστά σε στατική ΔΙΑΣ και ενημέρωσε τους Αστυνομικούς οι οποίοι προχώρησαν στην επ αυτοφώρω σύλληψή του (19/02) στην Οκταβίου Μερλιέ, στο Κολωνάκι, ενώ είχε διαρρήξει δύο αυτοκινήτων. Όπως διακριβώθηκε, σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης -μεταξύ άλλων – για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες και κλοπές σε βάρος πολιτών και οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας. Σε αυτή τη σύλληψή του, δήλωσε τα στοιχεία Ahmed Mohammad του Nazir, γεννημένος το 1997 … στη Συρία!

Πρόκειται για τον Αλγερινό στον αριθμό (28) της Διάταξης της Εισαγγελίας Δημοσιοποίησης Στοιχείων της ΕΛ.ΑΣ (22/11 2019) στα στοιχεία (επ) AHMED ή MEISIA ή ABDELAHOUF (ον) MOHAMMAD ή CHARAF ή ABBAS του BENALI TOUFIK NAZIR και της IMEN ή SEMIAH ή EMINA , γεν. 2004 ή 2000 ή 1996 ή 1997, και ήταν μεταξύ των 35 ΑλγερινοΜαροκινών οι οποίοι έχουν ταυτοποιηθεί καθώς διαπράττουν ληστείες και κλοπές στο κέντρο της Αθήνας.

Τον περασμένο Ιανουάριο (17/01-15.20) ο ίδιος μαζί με δύο συνεργούς του, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν το Renault Clio της 50άχρονης γιατρού, αδελφής του Ολυμπιονίκη «Τζουντόκα» στην κατηγορία +100 κιλών, Χαρη Παπαϊωάννου, ο οποίος τον αναγνώσησε ως το δράστη της απόπειρας διάρρηξης και ενώ των είχε ακινητοποιήσει, με μαχάιρι μήκος λάμας 25εκατοστών που τοποθέτησε στο λαιμό του, τον απείλησε,«Θα σου κόψω το λαιμό, π***τη!».

Ωστόσο αν και τα θύματα τον αναγνώριζαν και οι Αστυνομικοί ανέλυαν την δράση του στις ποινικές δικογραφίες σε βάρος του, μετά την προσαγωγή του στα Δικαστήρια, από τον Εισαγγελέα και τον Ανακριτκή, είτε με περιοριστικούς όρους, είτε με απλή σύσταση, ήταν και πάλι ελέυθερος.

Κάθε φορά δήλωνε ανήλικος μέχρι 16ετών, ενώ κρίνεται από τη δράση του, επικίνδυνος και βίαιος

Για άλλη μια φορά από το Τ.Α.Εξαρχείων οι Αστυνομικοί κατάφεραν από πληροφορίες να συλλέξουν στοιχεία για την παρουσία του, και τον αναζητούσαν. Προχώρησαν σε συμπληρωματικές δικογραφίες για τη δράση του, οι οποίες διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία. Αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr επισημαίνουν, ότι “αν και σε αυτή την περίπτωση δεν αποφανθούν την προφυλάκισή του, δεν θα έχουν κανένα λόγο να υποστηρίζουν ότι η μεθοδική και αποτελεσματική δουλειά της ΕΛ.ΑΣ και των ελάχιστων Αστυνομικών που έχουν απομείνει πλεον στο ΤΑ Εξαρχείων είναι .. “αντιπαραγωγική¨”!”..