Νεκρό βρέφος απο Συρία με ευρήματα κακοποίησης

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από τον Σύρο πατέρα του και κατέληξε

Βρέφος κορίτσι 11 μηνών κατέληξε όταν μεταφέρθηκε (16/02) στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού πάσχον από μικροκεφαλία και εγκεφαλίτιδα. Ο πατέρας του βρέφους το μετέφερε με σπασμούς και κατέληξε κατά τη  άφιξη τους.

Οι γιατροί διέγνωσαν εμφανή σημάδια κακοποίησης στο βρέφος και παρέπεμψε την εξέτασή του από ιατροδικαστή ώστε να διακριβώσει τα ακριβή αίτια θανάτου του. Ωστόσο κατάθεση θεράποντος ιατρού που γνωρίζει τη συμπτωματολογία φέρεται να έχει καταθέσει ότι στην ιατρική βιβλιογραφία καταγράφονται αλλοιώσεις στα σώματα των ασθενών με εγκεφαλίτιδα λόγω της χρηγούμενης αγωγής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αγλαΐα Κυριακού: “Στις 16.02.2020 και ώρα 09.55 διεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο  ΓΝΠΑ ‘Π. & Α. Κυριακού’ βρέφος θήλυ ηλικίας 11 μηνών, άσφυγμο και απνοϊκό. Έγιναν άμεσα προσπάθειες ανάνηψης, οι οποίες δεν απέδωσαν. Ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές και εκλήθη ιατροδικαστής”.

Έχουν προσαχθεί οι γονείς του, οι οποίοι έχουν κριθεί προσφυγες από την Συρία, απο Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Η οικογένεια υπήκοοι Συρίας, διαμένει σε μισθωμένο από ΜΚΟ ενταγμένη σε πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου απο κοινού με ζευγάρι ομοεθνών τους, στο ίδιο διαμέρισμα.

Η προανάκριση εποπτεύεται από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Ανηλίκων, ενώ η έρευνα βρίσκεται εν αναμονή της διενέργειας νερκοτομής από τον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, για τον ακριβή προσδιορισμό αιτίας θανάτου του βρέφους.