Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Παναγιώτης Κοντζιλέλος

Ολοκληρώθηκε η απολογία του 52άχρονου Παναγιώτη Κοντζιλέλου ενώπιον του Ανακριτή και από κοινού με τον Εισαγγελέα τον έκριναν προσωρινά κρατούμενο.

Με συνήγορο τον αυτεπάγγελτα διορισμένο από τις Αρχές, Ελευθέριο Ειρηνάκη, ο 52άχρονος Παναγιώτης Κοντζιλέλος αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονται υποστηρίζοντας πως ότι έγινε ήταν με τη συναίνεση της 20άχρονης φοιτήτριας. Ο συνήγορός του υπέβαλε αίτημα ιατρικής πραγματογνωμοσύνης για το ποσοστό τυφλότητας του πελάτη του, καθώς δεν είχε προσκομίσει τα σχετικά έγγραφα από την ΚΕΠΑ. Ο ιδιος υποστηρίζει ότι κινείται με τις σκιές και το φως. Δεν ξεχωρίζει πρόσωπα, ενώ τις κάμερες στο σπίτι τις είχε τοποθετήσει ώστε να διευκολύνεται στο να κινείται στο χώρο.

«Ότι έγινε, έγινε με τη συναίνεση της κοπέλας κι αυτό, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, μπορεί να αποδειχθεί από το υλικό των καμερών. Είχε βιντεοσκοπήσει τις κινήσεις και την περιβολή της κοπέλας που δικαιολογεί τον ισχυρισμό του. Είναι σε κατάσταση σοκ. Είχαν μια άλλου είδους σχέση», αναφέρει ο αυτεπαγγέλτως ορισμένος συνήγορος Ελευθέριος Ειρηνάκης.

Παραλληλα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος, διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να ερευνηθεί η γνησιότητα  πιστοποιητικού τυφλότητας που έχει εμφανίσει ο 52άχρονος Παναγιώτης Κοντζιλέλος, και είχε αναρτήσει στα social media, για το χρόνο και τον υπογράφοντα του εγγράφου.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα για την υπόθεση βιασμού της 20άχρονης φοιτήτριας στη Δάφνη, οι δικηγόροι της οικογένεια ζητουν απο τα ΜΜΕ διακριτικό χειρισμό.

«Τις τελευταίες μέρες η ελληνική κοινωνία συμπάσχει με νεαρή φοιτήτρια, θύμα εγκληματικών και εξαιρετικά ειδεχθών πράξεων μεσήλικα. Η ίδια και η οικογένειά της εκφράζει την ευγνωμοσύνη της για την συμπαράσταση, προτεραιότητά της όμως είναι η διαχείριση της κρίσιμης κατάστασης και παρακαλεί για κατανόηση και διακριτικό χειρισμό», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δικηγόροι της νεαρής φοιτήτριας, Δήμητρα Ρίζου και Νίκος Κακολιάς.