Παναγιώτης Κοντζιλέλος, 52: Ο παρανοϊκός διεστραμμένος βιαστής της Δάφνης

Με Εισαγγελική διάταξη δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχείων και φωτογραφία του 52άχρονου βιαστή του ημιυπόγειου στη Δάφνη.

Είναι σύμφωνα με την Εισαγγελική διάταξη πρόκειται για τον 52άχρονο Παναγιώτη Κοντζιλέλο, του Ιωάννη και της Βασιλικής.

ΚοντζιλέλοςΣε βαρος του ο Εισαγγελέας (05/05) άσκησε ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα και ένα πλημμέλημα – αρπαγή με σκοπό να εξαναγκαστεί η παθούσα σε πράξη και ανοχή, για την οποία δεν υπήρχε υποχρέωση της (κακούργημα), βιασμο κατ’ εξακολούθηση (κακούργημα), παραβίασης απορρήτου για μη δημόσια πράξη (κακούργημα) και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση (πλημμέλημα)-

Ο 52άχρονος, ομολόγησε (04/05) τις διαστροφικές πράξεις του και οσα βίαια διέπραξε σε βάρος της 20άχρονης φοιτήτρια, κατά την απολογία του, μετά τη σύλληψή του.

Εργαζόταν παλαιότερα σε εταιρεία υπολογιστών.

Η υγειονομική επιτροπή του ΙΚΑ από  11/12 2014 και εφ’ όρου ζωής τον έκρινε τυφλό, με πιστοποιημένο ποσοστό αναπηρίας 95% απώλεια όρασης (χοριοειδική νεοαγγείωση τελικού σταδίου) και λάμβανε σύνταξη.

Ο 52άχρονος Παναγιώτης Κοντζιλέλος, είχε νοικιάσει το υπόγειο διαμέρισμα στο τέλος του 2014 και έχει ενταχθεί στο δημοτικό πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ενώ και ο ίδιος είχε απασχοληθεί κατά το παρελθόν με συμβάσεις στο Δήμο Δάφνης, όπως δήλωσε η επί εννέα έτη σύντροφός του. Ο ίδιος είχε καταχωρήσει αγγελία στη Χρυσή Ευκαιρία, στην οποία ζητούσε οικιακή βοηθό, και ανέφερε οτι έχει πολύ χαμηλή όραση και χρειαζόταν βοήθεια για το σπίτι. Σε αυτή, ανταποκρίθηκε η 20άχρονη φοιτήτρια, και συμφώνησαν να λαμβάνει 25ευρώ ως αμοιβή.

Εξετάζεται κι ερευνάται το ενδεχόμενο να έχει αποπειραθεί ή να έχει κακοποιήσει και άλλες γυναίκες νεαρής ηλικίας τις οποίες εντόπιζε μέσω αγγελιών ή διαδικτύου για εργασία στο σπίτι του, με το  ίδιο στην απολογία του να αναφέρεται σε μια ακόμα περίπτωση Αλβανής, το προηγούμενο διάστημα.

Οπως αναφέρεται η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του και την αξίωση της πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων που τυχόν θα αποκαλυφθούν επ’ αφορμή της παρούσας.

Οι Αρχές απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8695542 και 210-8695537 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας, με τη διασφάλιση της ανωνυμίας και του απόρρητου της επικοινωνίας.