Δάφνη: Στον Ανακριτή απολογείται ο 52άχρονος- “Τυφλός εφ’ όρου ζωής” η γνωμάτευση υγειονομικής επιτροπής του ΙΚΑ (ΦΩΤΟ)

Ενώπιον του Ανακριτή απολογείται ο 52άχρονος για το ποινικό κατηγορητήριο της αρπαγής, βιασμού και πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, σε βαρος της 20άχρονης φοιτητριας, καθώς και της παράβασης του Νόμου περί όπλων.

Με την ποινικη διωξη που άσκησε ο Εισαγγελέας  στον 52άχρονο για αρπαγή με σκοπό να εξαναγκαστεί η παθούσα σε πράξη και ανοχή για την οποία δεν υπήρχε υποχρέωσή της (κακούργημα), βιασμό κατ’ εξακολούθηση (κακούργημα), παραβίαση απορρήτου για μη δημόσια πράξη (κακούργημα), επικίνδυνη σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση (πλημμέλημα) παραπέμφθηκε να απολογηθεί (07/05) σε τακτικό Ανακριτή. Ο ίδιος κατά την επ’αυτοφώρωσύλληψή του (04/05) στους Αστυνομικούς ομολόγησε τις πραξεις και δήλωσε ΑμεΑ με 95% απώλεια της όρασης (τυφλός). Ωστόσο σχετικό έγγραφο, το οποίο να επιβεβαιώνει το ποσοστό αναπηρίας  δεν έχει υποβληθεί μέχρι σήμερα από τον κατηγορούμενο.

Η υγειονομική επιτροπή του ΙΚΑ όπως αποκαλύπτει το nantiaReport το Φεβρουάριο του 2015, εκδίδει πιστοποιητικό τυφλότητας στον 50άχρονο- τοτε- Παναγιώτη Κοντζιλέλο. “Χοριοειδική Νεοαγγείωση τελικού σταδίου (..) Πρακτικά τυφλός. Νόσημα μη ιατό (..) ..το ποσοστό αναπηρίας του ανέρχεται σε 95% κατά ιατρική πρόβλεψη, από 11/12/ 2014 έως  εφ ορου ζωής”, αναφέρεται στη γνωμάτευση της ιατρικής εξέτασης.

Σε συνέχεια του πορίσματος- πιστοποιητικό αναπηρίας της υγειονομικής επιτροπής, σημειώνεται, “Παρουσιάζει τύφλωση και στους δύο οφθαλμούς ΠΡΑΚΤΙΚΆ ΤΥΦΛΌΣ με ημερομηνία εμφάνισης τυφλότητας από 11/12/ 2014. Κατά ιατρική κρίση χρήζει βοηθείας κσι συμπαραστάσεως έτερου ατόμου: ΝΑΙ από 11/12/ 2014 έως  εφ ορου ζωής”, σχεδόνένα χρόνο (23/03 2015) αργότερα όποτε και του κοινοποιείται το σχετικό έγγραφο. Μετά την εξέλιξη της υπόθεσης με τη σύλληψή του 52άχρονου Παναγιώτη Κοντζιλέλου και τις καταθέσεις που περιγράφουν τη ζωή του, θα κληθεί εν νέου να εξετασθεί από υγειονομική επιτροπή προκειμένου να εξακριβωθεί εάν όντως αντιμετωπίζει τα προβλήματα όπως βεβαιώνεται στο πιστοποιητικό τυφλότητας.

Παναγιώτης Κοντζιλέος_ικα

Ο 52άχρονος Παναγιώτης Κοντζιλέλος στο παρελθόν εργαζόταν σε εταιρείες υπολογιστών. Στη συνέχεια περιστασιακά με συμβάσεις είχε απασχοληθεί στο Δημο Δάφνης και παράλληλα επισκεύαζε υπολογιστές στο σπίτι.

Με τη δημοσιοποίησή της σύλληψής του (04/05), έγινε αναφορά στην ένταξη του 52άχρονου, στο πρόγραμμα του Δήμου “Βοήθεια στο Σπίτι”, ο Δήμος Δάφνης – Υμηττού με ανακοίνωσή του, αφού καταδικάζει «το αποτρόπαιο συμβάν που έλαβε χώρα στην περιφέρειά του ανάμεσα σε δημότη και σε νεαρή φοιτήτρια», διευκρινίζει: «Προς αποφυγήν παραπληροφόρησης και προς ενημέρωση της κοινωνίας, θέτουμε σε γνώση των μέσων μαζικής ενημέρωσης και όλων των πολιτών ότι η νεαρή φοιτήτρια δεν εμπλέκεται με καμία μορφή εργασιακής σχέσης ή εθελοντισμού με τις κοινωνικές δομές που λειτουργούν μέσω του δήμου».

Παναγιώτης Κοντζιλέος

Στο ημιυπόγειο, σκοτεινό διαμέρισμα στην οδό Οθωνος στη Δάφνη ο 52άχρονος απο το απόγεμα της Τέταρτης (03/05-17.30) μεχρι τη στιγμη της εφοδου των Αστυνομικών και την απελευθέρωση της φοιτήτριας (04/05-11.30) την είχε θέσει υπό καθεστώς ομηρίας και κακοποιούσε σεξουαλικά την 20άχρονη, για περισσότερες από 18ώρες.

Η 20άχρονη είχε μεταβεί στο διαμέρισμα του Παναγιώτη Κοντζιλέλου προκειμένου να λάβει 25 ευρώ χρήματα τα οποία ειχε συμφωνήσει ως αμοιβή για να τον βοήθεια στις δουλειές του σπιτιού. Ως φοιτήτρια, με καταγωγή από επαρχιακή πόλη, παρά τις αρνήσεις των οικείων της, επέμενε να βγάζει χαρτζιλίκι.
Όταν η φοιτήτρια τον βρέθηκε στο σπίτι του 52άχρονου, το απόγευμα της Τετάρτης (03/05) της επιτέθηκε την απώθησε βίαια και με ποτισμένο ύφασμα με αιθέρα ή χλωροφόρμιο και η νεαρή, έπεσε αναίσθητη .
Τα όσα ακολούθησαν βίαια, ακραία, αρρωστημένα παρανοϊκά. Κατά την έφοδο των Αστυνομικών στο σπίτι υπήρχαν παντού κάμερες, ηλεκτρονικοί υπολογιστές με οθόνες στις οποίες αναμετέδιδε την εικόνα από τις συσκευές καταγραφής και ειδικά γυαλιά με μικροκάμερες και υποδοχή για κάρτα μνήμης με υποδοχή για σύνδεση Διαδίκτυο.
Spiti_dafni

Ο Τάκης Σκαρμέτης, ιδιοκτήτης του ημιυπόγειου της Δάφνης, στο οποίο διέμενε ο 52αχρονος, ανέφερε για το νοικάρη του, «φαινόταν αυταρχικός και κάπως δύστροπος άνθρωπος. Μπαστούνι άσπρο δεν κράταγε ενώ ανεβοκατέβαινε τα σκαλιά. Ε, δεν ήταν και πολύ τυφλός…».

Μετά την σύλληψη του 52άχρονου, επικοινώνησε ο ίδιος, με τον πατέρα του που ζει σε σχετικά μικρή απόσταση. «Τηλεφωνήσαμε στον πατέρα του και ήρθε μαζί με την αδερφή του. Ο πατέρας του είναι και αυτός σε άθλια κατάσταση με την υγεία του καθώς έχει πρόβλημα με την καρδιά του. Τι να πει ο πατέρας; Έλεγε συνέχεια “καλύτερα” να μην τον γένναγα».

Ενώπιον του Ανακριτή ο 52άχρονος αναμένεται να παραθέσει τον απολογητικό του ισχυρισμό σε όσα του αποδίδονται και στη συνέχεια από κοινού με τον Εισαγγελέα ο Δικαστικός λειτουργός θα κληθούν να αποφανθούν για την ποινική του μεταχείριση.