Μύκονος: Διατάχθηκε έρευνα από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ για το σκύλο που περιπολεί ως.. “Κ9”

Διατάχθηκε έρευνα από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ προς τη ΔΑ Κυκλάδων αναφορικά με καταγγελία για παρουσία σκύλου με διακριτικά της “Κ9”  για τον οποίο δεν προκύπτει καταχώρηση στο μητρώο της Υπηρεσίας.

Ηταν η καταγγελία στο nantiaReport («Ό,τι συμβαίνει στη Μύκονο.. μένει στη Μύκονο»- Πόσα σκυλιά διαθέτει η Κ9 στις Κυκλάδες;” (05/05)) για .. «αντιποίησης Αρχής» από σκύλο, ο οποίος σύμφωνα με τα Αστυνομικά μητρώα δεν βρίσκεται να υπηρετεί στην ΕΛΑΣ ωστόσο με διακριτικά εκτελεί περιπολίες με Αστυνομικό χειριστή, στο λιμάνι της Μυκόνου, η οποία προκάλεσε την έρευνα για το τι συμβαίνει με το καστανό μαλινουά που εκτελεί περιπολίες με διακριτικά της ΕΛ.ΑΣ συνοδεία ένστολου Αστυνομικού χειριστή.

«(…)Στο λιμάνι του νησιού, τρεις ένστολοι- δυο λιμενικοί κι ένας αστυνομικός με ενα λυκόσκυλο με διακριτικά της αστυνομίας ανάμεσα στον κόσμο. Ναρκωτικά όπως κατάλαβα στη συνέχεια καθως με μύρισε και μου ζήτησαν να τους ακολουθήσω. Δεν είχα κάτι το οποίο θα μπορούσε να με κάνει ύποπτο, αλλα ακολούθησαν τον έλεγχο αφού δεν σου συμβαίνει (σχεδόν ποτέ) μια τέτοια περίπτωση. Μου έκανε εντύπωση η διαδικασία που αλλά και πάλι δε θα σας ενημέρωνα αν δεν ηταν τα παραγγέλματα στο σκύλος και ο αστυνομικος έλεγχος που ακολούθησε. Τον αστυνομικό τον ήξεραν στο νησί (…) τον ειδα και τις αλλες ημερες κατα την παραμονή μου στο νησί, και σε περιπολία με το σκύλο  του. Το παράξενο ηταν οτι τον ειχε μεσα σε περιπολικό και ήταν ντυμένος όπως οι αστυνομικοι που κανουν περιπολιες (…) Ίσως να έχει κάποιο ενδιαφέρον να ασχοληθείτε με το τι συμβαίνει στη Μύκονο (..)»

Από το ρεπορτάζ του nantiaReport προκύπτει ότι για την ΕΛΑΣ στη ΔΑ Κυκλάδων «υπηρετούν» ως Κ9, ενα λαμπραντορ με το χειριστή του Αστυνομικό, και είναι εκπαιδευμένο σε ανίχνευση εκρηκτικών. Δεν εκτελεί περιπολίες στο λιμάνι, ενω τον τελευταίο ενάμιση μήνα βρίσκονται με φυλλο πορείας, στην Έδρα της Υπηρεσίας στην Αθήνα, για εκπαίδευση.

Όπως σημειώνεται απο Αστυνομικές πηγές στο nantiaReport, “δεν υφίσταται η παρουσία δεύτερου σκύλου με διακριτικά της ΕΛΑΣ στις Κυκλάδες καθώς από τους πιστοποιημένους εκπαιδευτές της ΕΛ.ΑΣ, εκτός απο το λαμπραντορ (εκρηκτικος) κανένας άλλος σκύλος δεν έχει λάβει σχετική  επιχειρησιακή εκπαίδευση και δεν είναι καταχωρημένος στα υπηρεσιακά μητρώα”.

Παρακολουθούμε το θέμα, και την εξέλιξη της έρευνας από τη ΔΑ Κυκλάδων, κατ’ εντολήν του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς απο την αρχική ενημέρωση και το αρθρο του NantiaReport, ακολούθησαν και άλλες αναφορές με στοιχεία για.. το σκύλο, που θα ήθελε να είναι Κ9, (αλλα δεν είναι)..