Προφυλακιστέοι Σταθόπουλος και Μπάκας για την “Επαναστατική Αυτοάμυνα”

Προφυλακίστηκαν μετά τις απολογίες τους στον Ανακριτή οι δύο που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και ειδικότερα τις τρομοκρατικές επιθέσεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη καθώς και στις πρεσβείες της Γαλλίας και του Μεξικό. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δυο κατηγορούμενοι- ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος και ΜΠΑΚΑΣ Διονύσιος- φέρονται να έχουν διαπράξει εκρήξεις, δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας εναντίον αστυνομικών ληστεία και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 41χρονος Ευάγγελος Σταθόπουλος, φέρεται να αρνήθηκε ότι είναι μέλος της οργάνωσης αλλά και την συμμετοχή του στη ληστεία στο Χολαργό ενώ υποστηρίζει πως το μόνο στοιχείο που τον εμπλέκει στην υπόθεση καθώς δεν υπάρχει γενετικό υλικό ή αποτυπώματα, είναι ένα ανώνυμο τηλεφώνημα στην αντιτρομοκρατική που τον κατέδειξε ως τρομοκράτη.

Ο δικηγόρος του 45άχρονου Διονύσιου Μπάκα, υποστήριξε ότι ο εντολέας του αρνείται τις κατηγορίες και περιμένει την ολοκλήρωση των ερευνών προκειμένου να επανέλθει με ολοκληρωμένο απολογητικό υπόμνημα. «Η Αντιτρομοκρατική έχει ανάγκη από επιτυχίες γιατί αυτή είναι που παρατηρούσε επί σειρά ετών τη ναζιστική δράση της Χρυσής Αυγής μέχρι τη δολοφονία του Π. Φύσσα. Σε αυτή την υπόθεση είναι πολλά τα κεράσια και μικρό το καλάθι», ενώ επεσήμανε, ότι αγνοούσε το περιεχόμενο των σακιδίων τα οποία εντοπίσθηκαν στο διαμέρισμά του στο Χαλάνδρι, μέσα στα οποία βρέθηκε βαρύς οπλισμός.