Σαλαμίνα: Διάταξη για δράστες βιασμού κατά συναυτουργία, ύστερα από καταγγελία 19άχρονης- Κρίθηκαν προφυλακιστέοι

Με Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, δημοσιοποίηση στα στοιχεία ταυτότητας δύο κατηγορούμενων για το αδίκημα του βιασμού κατά συναυτουργία στη Σαλαμίνα.

Σύμφωνα με όσα έχει καταγγείλει νεαρή κοπέλα, φέρεται να διατηρούσε επαφές με πρωην φίλο της με τον οποίο οι δύο ανδρες ήταν φίλοι, ο οποίος κα την προσκάλεσε στο σπίτι του. Οταν η 19άχρονη έφτασε στο σπίτι στη Σαλαμίνα, βρήκε ακόμα τέσσερις νεαρούς. Οπως καταγγέλλει, οι δύο νεαροί την παρέσυραν σε εξωτερικό χώρο, την ακινητοποίησαν και διαδοχικά τη βίασαν, ενώ για να τη δεσμέυσουν χρησιμοποίησαν χειροπέδες. Η φοιτήτρια κατέφυγε σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση σε ψυχολόγο, και μετά από παρότρυνσή του, στα μέσα Μαϊου, κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφαλείας, ονομαστικά τους δύο άνδρες, για το βιασμό της.

Η δικογραφία διαβιβάζεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά και διατάχθηκε προκαταρκτική. Με σχετικό ένταλμα το οποίο εκδόθηκε και ύστερα από αναζητήσεις εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν στα μέσα την προηγοούμενης εβδομάδας ο 21άχρονος και ο 27άχρονος κατηγορούμενοι για το αδίκημα του βιασμού κατά συναυτουργία. Οι δύο νεαροί, μετά τις απολογίες τους, κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Στη  ίδια υπόθεση τρία ακόμα άτομα που ήταν παρόν στο σπίτι της Σαλαμίνας, έχουν παραπεμφθεί με την κατηγορία της απλής συνέργειας, καθώς φέρονται να μην παρείχαν βοήθεια και δεν απέτρεψαν το βιασμό της 19άχρονης.

Σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη, προκειται για τους:

ΦΑΝΟΥΡΓΑΚΗ Ζηνόβιο του Αχιλλέα και της Μαργαρίτας, γεννηθέντα το 1998


ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Παντελεήμονα του Χρήστου και της Μαρίας, γεννηθέντα το 1992

Στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται, η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-4653066 του Τμήματος Ασφάλειας Σαλαμίνας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.