“Οι τραυματίες σε όποια ομάδα του πληθυσμού της Χώρας μας και αν ανήκουν, είναι άνθρωποι όπως όλοι μας με δικαιώματα και υποχρεώσεις”

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και τα επεισόδια με τον τραυματισμό του Αστυνομικού της ΔΡΑΣΗ, εα Αντιστράτηγος της ΕΛΑΣ παραθέτει το σχόλιο του

«Δυστυχώς το τελευταίο 3ήμερο στην Ν.Σμύρνη δημιουργήθηκαν σοβαρά περιστατικά χωρίς λόγο. Μια ήσυχη περιοχή που κάθε άλλο περίμενε από αυτά που συνέβησαν. Σε αυτές τις ώρες χρειάζεται νηφαλιότητα και ψυχραιμία από όλες τις πλευρές. Η βία δεν ωφελεί κανέναν, ακόμη και αυτούς που την έχουν εντάξει ως αυτοσκοπό στην ύπαρξή τους. Αργά ή γρήγορα θα κατανοήσουν το λάθος της επένδυσής τους σε αυτή. Προφανώς αυτό ισχύει και για την αδικαιολόγητη βία που προέρχεται από την κρατική εξουσία.

Από την άλλη πλευρά, οι άνθρωποι που με ευκολία αντιδρούν σε μεμονωμένα περιστατικά κρατικής βίας, δικαιολογημένα, θα πρέπει να αναλογιστούν ότι και η δική τους βίαια αντίδραση δεν φέρνει τα αποτελέσματα που επιδιώκουν.
Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει και οι επικεφαλής από όλες τις πλευρές να είναι προσεκτικοί στις δηλώσεις τους. Μια άστοχη ή εσκεμμένη δήλωση για προσωπικά παρόντα ή μελλοντικά οφέλη ρίχνει λάδι στη φωτιά. Υπουργοί, Στελέχη της Κυβέρνησης, Στελέχη της Αστυνομίας, η Αντιπολίτευση, Δήμαρχοι κλπ, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. Άνθρωποι που δεν μιλούν ποτέ και δεν ξέρουμε αν υπάρχουν, λόγω της μόνιμης αδράνειας τους και ανυπαρξίας τους, δυστυχώς βρίσκουν τέτοιες στιγμές να κάνουν δηλώσεις.

Οι τραυματίες σε όποια ομάδα του πληθυσμού της Χώρας μας και αν ανήκουν, είναι άνθρωποι όπως όλοι μας με δικαιώματα και υποχρεώσεις. Ας αναλογιστούν κάποιοι σήμερα που δεν ξέραμε στη Νέα Σμύρνη ότι υπάρχουν, αν οι δηλώσεις τους ήταν χρήσιμες. Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι να αποδείξουν ότι είναι παρόντες.
Από πλευράς Κυβέρνησης ίσως θα πρέπει να εξετάσουν τρία πράγματα αναφορικά με τα ζητήματα που επηρεάζουν την διατήρηση της έννομης τάξης και ασφάλειας:

– Την στρατηγική που πρέπει να ακολουθείται σε σοβαρά ζητήματα,

– στην επικοινωνιακή και ρητορική πολιτική και τέλος

– στην επιχειρησιακή διαχείριση ζητημάτων τάξης και ασφάλειας.

Υπάρχουν ευτυχώς κατάλληλοι άνθρωποι που μπορούν να συνεισφέρουν στους παραπάνω τομείς. Αρκεί να ακουστούν απόψεις τους.
Εν κατακλείδι χρήσιμο είναι να πάψουν οι άκαιρες δηλώσεις, οι εξαγγελίες με αλαζονικό τρόπο από πλευράς κυβερνητικών και οι εμπρηστικές δηλώσεις κάθε μορφής παραγόντων και ειδικών. Απί πλευράς διαδηλωτών και αντιπολίτευσης ας επικρατήσει η λογική και ας αναλογιστούν όλοι ότι στην μικρή μας αλλά γνωστή σε όλο τον κόσμο Ελλάδα δεν υπάρχει τώρα πια χώρος για αντιπαλότητες και διχασμούς