“Οι Αστυνομικοί κ.Πρωθυπουργέ είναι μέλος της κοινωνίας και αν για κάτι θα έπρεπε να ζητήσετε συγγνώμη, είναι για τον τρόπο που μας χρησιμοποιείτε”

Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό από μάχιμο εν ενεργεία αστυνομικό και συνδικαλιστή της Θεσσαλονίκης σε απάντηση των προαναγγελιών του στη Βουλή για το ένστολο προσωπικό

Όπως παραθέτει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκη, Θοδωρής Τσαϊρίδης, «Το 2012 μας είπατε “χρυσαυγιτες” Μετά από 9 χρόνια οι αριθμοί στην χρονολογία άλλαξαν σειρά 2021, αλλά η στοχοποίηση μένει η ίδια.
Βίαιοι, ψυχικά διαταραγμένοι (πως άλλωστε να εξηγήσουμε το 1 από τα 4 μέτρα για ψυχολογικά τεστ) και ποιος ξέρει ποια άλλη ταμπέλα θα μπει γύρω από το” ταλαίπωρο σώμα” της ΕΛ. ΑΣ. Άλλωστε το ακροδεξιό μόρφωμα μπήκε φυλακή, οπότε έπρεπε να βρείτε νέο αφήγημα.
Και έτσι μετά από ένα χρόνο πανδημίας, όπου ΜΕΘ δεν υπάρχουν για δείγμα, όπου τα lockdown αυστηροποιουνται αλλά τα κρούσματα αυξάνονται, όπου επιχειρήσεις καταστρεφονται, όπου δεν ξέρει κανένας τι μας ξημερώνει μετά από όλα αυτό, έπρεπε να βρούμε μέθοδο απόπροσανατολισμού.
Το θύμα γνωστό διαχρονικά.. Ελληνική Αστυνομία
Αλλά ποιος άραγε ήταν αυτός που λιγο λίγο, βήμα βήμα επιδίωξε να φαίνεται η Αστυνομία ο μπαμπούλας;
Ξεκίνησαν με τα πρόστιμα 150 ευρώ, μετά πήγαν στα 500 αλλά τελικά έπεσαν στα 300 ευρώ. Και δωστου τα ΜΜΕ μέρα νύχτα, 500-700-1000 παραβάσεις βεβαιωσε η ΕΛ. ΑΣ., ένα δύο τρία εκατομμύρια τα έσοδα από τα πρόστιμα. Είχατε “σχέδιο” όχι για την πανδημία, αλλά που να ρίξετε την ευθύνη για την αποτυχία.
Ο καιρός περνούσε και η κοινωνία έβλεπε μια Αστυνομία να τον κυνηγάει να φοράει μάσκα, αν πήγε να ψωνίσει στο 1 και όχι στα 2 χλμ, στημένη στα διόδια να τον περνάει από ανάκριση που πάει και γιατί πάει. Έτσι ο ρόλος του μπαμπούλα σιγά σιγά πέρασε στο υποσυνείδητο των πολιτών.
Τσουπ και η πανεπιστήμιακη Αστυνομία που πάτησε τον κάλο της απέναντι μεριάς και το μείγμα έγινε ακόμα πιο εκρηκτικό, με το κερασάκι στην τούρτα σε ποια φυλακη θα πάει ο κουφοντινας.
Και έτσι ένας ολόκληρος λαός κλεισμένος μέσα, αλλά κάθε μέρα πορείες συγκεντρώσεις διαδηλώσεις. Σκηνικά εντασης που μετά μανίας προσπαθούσαν να δημιουργήσουν. Επιθέσεις σε αστυνομικές υπηρεσίες, σε αστυνομικούς εν ώρα και εκτός υπηρεσίας. Αλλά το κλίμα δεν άλλαζε.
Και ως μάνα εξ ουρανού έρχεται το περιστατικό στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.
Πάει ο covid, πάνε όλα.
Αστυνομική βία, αυθαιρεσία, τρομοκρατία.
“Ζούμε μια χούντα”, έφτασαν στο σημείο να πούνε κάποιοι ποιο θερμοαιμοι.
Και έτσι το σύνθημα “το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει” βρήκε εφαρμογή στον Άγγελο. Έναν αστυνομικό 27 χρόνων, που έμελλε να ζήσει μια φρικαλέα επίθεση, για εγκληματικά λάθη και παραλείψεις άλλων (κοινωνικών και όχι επιχειρησιακών όπως κάποιοι θέλουν να περάσουν)
Και μετά από μια απόπειρα δολοφονίας αστυνομικού, έγινε μια συζήτηση στη Βουλή που πραγματικά οποίος αστυνομικός την άκουσε, έμεινε άφωνος. Ειλικρινά, δεν πίστευα στα αυτιά μου από όλα αυτά που άκουσα. “ψεκαζατε συνταξιούχους” ο ένας, “σκοτώσατε ένα νέο παιδί” ο άλλος, “ψεκασατε ένα 5χρονο και μια γυναίκα” και πάλι ο άλλος. Και αναρωτιέσαι αν αυτοί οι δύο αρχηγοί κομμάτων μπήκαν στην Βουλή για να δώσουν λύση ή για να μας “κάψουν” για τα λάθη τα δικά τους.
Και ήρθε το κορυφαίο “ζητάω συγνώμη από την κοινωνία για την αστυνομική βία ” Και λες δεν μπορώ να το ζω αυτό.
Οι Αστυνομικοί κ. Πρωθυπουργέ είναι μέλος της κοινωνίας.
Και αν για κάτι θα έπρεπε να ζητήσετε συγνώμη, είναι για τον τρόπο που μας χρησιμοποιείτε τόσο εσείς όσο και διαχρονικά όλες οι Κυβερνήσεις, ώστε να εφαρμόσετε τις δικές σας πολιτικές και σε καμία περίπτωση για την ασφάλεια των πολιτών και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.
Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση βάλατε στο στόχαστρο ένα Σώμα, που κράτησε όρθια τα νησιά από τις δικές σας λάθος επιλογές για το Μεταναστευτικο.
Που ακριβώς πριν ένα χρόνο, κράτησε όρθια την χώρα, προασπιζοντας τα σύνορα του Έβρου
Που επί ένα χρόνο, είναι εκτεθειμένο έξω στο δρόμο, με κομμένες άδειες, ρεπό, εν μέσω πανδημίας. Με συναδέλφους που έφυγαν από αυτόν τον ιό. Με ελάχιστα μέσα. Και όμως, συνεχίζουν να είναι έξω στην μάχη.
Αλλά ξέχασα..
17 Μαρτίου μας είπατε ένα μεγαλοπρεπεστατο “Ευχαριστώ” και μας στείλατε και ένα SMS μέσω του Υπουργού. “ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ – ΣΥΓΝΩΜΗ”, Λέξεις σημαντικές που δυστυχώς καταφέρατε να χάσουν την αξία τους
Έχασαν την αξία τους, γιατί “η βαθιά υποκριτική τέχνη” ζει και βασιλεύει»…