Νέα Σμύρνη: Βεβαίωση σε πρόστιμα από τη ΔΙ.ΑΣ σε ομάδα νεαρών προκάλεσε ένταση και επεισόδιο- Με εντολή Κέντρου αποσύρθηκαν οι δυνάμεις

Καταγγελίες πολιτών στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης για συνωστισμό και παράβαση των διατάξεων για τη διασπορά του κορωνοϊου προκάλεσε κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ

Στην πλατεία της Νέας Σμύρνης από νωρίς είχε συγκεντρωθεί κόσμος με πολίτες να καλούν την Άμεση Δράση. Δυο πληρώματα της ΔΙΑΣ μετέβησαν στην περιοχή της πλατείας και ενεργούσαν ελέγχους ενω βεβαίωναν και παραβάσεις.

Συμφώνησε με πηγές του NantiaReport.gr,  σε έλεγχο παρέας επτά νερών σε ηλικία ατόμων, χωρίς να ανήκουν σε οργανωμένη ομάδα, αντέδρασαν όταν οι αστυνομικοί τους ενημέρωσαν ότι θα τους βεβαιωθούν πρόστιμα, προκλήθηκε επεισόδιο. Οι νεαροί εκδήλωσαν έντονη διαμαρτυρία και ακολούθησε φραστικό επεισόδιο με τους Αστυνομικούς. Σε υποστήριξη των νεαρών κινήθηκαν όσοι βρέθηκαν στην πλατεία- οικογένειες με καρότσια και νεαροί σε παρέες.

Το επεισόδιο είχε διάρκεια σχεδόν 20λεπτα μέχρι να αποχωρήσουν οι αστυνομικοί

Με ενημέρωση Κέντρου στο χώρο μετέβησαν πληρώματα της Άμεσης Δράσης και της ΟΠΚΕ, μετέβησαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Ωστόσο λόγω της παρουσίας οικογενειών και σε αποτροπή γενίκευσης του επεισοδίου με απρόβλεπτη εξέλιξη με ενημέρωση Κέντρου δόθηκε εντολή για αποχώρηση όλων των δυνάμεων από την περιοχή.

Σε αναζητήσεις 10ατομα προσήχθησαν στην Κρατική Ασφάλεια ενώ η αναφορά σε τραυματία Αστυνομικό της ΔΙΑΣ αποδίδεται σε εξαιρετικά ελαφρύς.