“Οι εξουσίες κάθε φορά έχουν τις τεχνικές να στρέφουν τις κάθε λογής κοινωνικές τάξεις εναντίον των αστυνομικών και εκατέρωθεν”

Με αφορμή τα επεισόδια με το ένστολο προσωπικό σε θέση αμυνας στην έξαρση βίας από κοινωνικές ομάδες στα πρόσφατα περιστατικά

Όπως σχολιάζει ο αστυνομικός συνδικαλιστής*, «Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε ότι τα πράγματα όλο και δυσκολεύουν στην χώρα μας. Οι πολίτες διαμαρτύρονται και διαδηλώνουν με φωνές και κινητοποιήσεις σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Επαγγελματικές, μαθητικές, φοιτητικές ομάδες βρίσκονται αντιμέτωποι με τους συναδέλφους μας Αστυνομικούς, στους τόπους των διαδηλώσεων. Ασκούνται πιέσεις εκατέρωθεν, άλλοτε είναι ομαλά όλα και άλλοτε γίνεται ένας χαμός… και “διαλύεται το σύμπαν από προβοκάτορες και χημικά” !!!

Είναι ένας φαύλος κύκλος το παιχνίδι, γνωστό από τον 19ο αιώνα και μετά, με όλες τις εξουσίες που πέρασαν να το εφαρμόζουν πάνω στις πλάτες μας !!!

Αυτές (οι εξουσίες κάθε φορά) έχουν τις τεχνικές να στρέφουν τις κάθε λογής κοινωνικές τάξεις εναντίον των αστυνομικών και εκατέρωθεν….να γίνονται τα επεισόδια και μετά όλο αυτό να το βαφτίζουν βία και να το καταδικάζουν. Φυσικά βοηθοί τους στο έργο τους έχουν τα Μ.Μ.Ε. και κυρίως τα τηλεοπτικά κανάλια που είτε προπαγανδίζουν είτε βομβαρδίζουν το κοινό ανηλεώς, με μονταρισμένα πλάνα βίας από τα επεισόδια, εφαρμόζοντας μάλιστα τον Φρόιντ, τον ψυχαναλυτή, που υποστήριζε ότι, «οι μάζες μπορούν να χειραγωγηθούν και να χρησιμοποιήσεις προς όφελός σου τις επιθυμίες τους και τους φόβους τους».

Όμως όλα έχουν ένα όριο κύριοι, κουραστήκαμε να σας ακούμε να καταδικάζετε και να ξανακαταδικάζετε από τα έδρανα της Βουλής και από τα τηλεοπτικά πάνελ ” την βία από που και αν προέρχεται”, γιατί η βία τίνει να γίνει ανεξέλεγκτη. Δεν το καταλαβένεται; Δεν το αντιλαμβάνεστε;

Εδώ χρειάζονται οι πραγματικοί ηγέτες μέσα στην κοινωνία, μέσα στο συνδικαλισμό και οπουδήποτε αλλού, να δώσουν κατευθύνσεις, ώστε να μετατρέψουν την οργή και το θυμό σε γενικευμένη διαμαρτυρία και απαίτηση «Ως εδώ».
Να προλάβουν το μεγαλύτερο κακό που θα μπορούσε να συμβεί, να «φαγωθούμε μεταξύ μας»… Ως εδώ…επιτέλους».

ΤΣΟΥΤΣΑΝΗΣ ΝΕΣΤΩΡΑΣ
Αντιπρόσωπος Π.Ο.Α.Σ.Υ.
Μέλος Α.Σ.Π.Α.