Εγκεφαλικά νεκρός ο αναβάτης του δικύκλου στο τροχαίο έξω από τη Βουλή με συνοδευτικό όχημα

Μη αναστρέψιμη η κατάσταση για τον νεαρό αναβάτης του δικύκλου στο σοβαρό τροχαίο δυστύχημα, όταν συνοδευτικά όχημα επιχείρησε είσοδο στη Βουλή

Εγκεφαλικά νεκρός ο 23άχρονος δικυκλιστής απο το τροχαίο (12/03) έξω από τη Βουλή όταν το δίκυκλο στο οποίο επέβαινε παρασύρθηκε από εισερχόμενο στη Βουλή συνοδευτικό όχημα από τη Λεωφόρο Β.Σοφίας.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (12/03-12.50) ο οδηγός στο συνοδευτικό της Βουλευτή Ντόρας Μπακογιάννη με κίνηση από το Hilton, επιχείρησε αριστερή στροφή για να μπει στο χώρο της Βουλής από την πύλη της Βασιλίσσης Σοφίας. Ο 23χρονος Ιάσωνας Λαλαούνης, αναβάτης δικύκλου στο ρεύμα ανόδου, στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας, μόλις “ανοίγει” στο πράσινο, ακολουθεί τη ροή της κυκλοφορίας, ενω δεξιά σε όμορη πορεία κινείται διερχόμενο ΤΑΧΙ. Αιφνιδιαστικά ο οδηγός του συνοδευτικού κινείται αριστερόστροφα για να εισέλθει στο γκαράζ της Βουλής.

Ο οδηγός του ΤΑΧΙ ανέκοψε πορεία με τον 23χρονο, όπως αναφέρεται απο αυτόπτες, επιχείρησε να αποφύγει το συνοδευτικό όχημα με ελιγμό, ωστόσο το δίκυκλο “βρήκε” στο πίσω μέρος του υπηρεσιακού οχήματος, με τον νεαρό να εκτινάσσεται από το δίκυκλο, το κράνος του έφυγε στον αέρα και προσέκρουσε στο οδόστρωμα. Το συνοδευτικό όχημα μπήκε στο χώρο της Βουλής και ακινητοποιήθηκε ενώ άμεσα ενημερώθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με μαρτυρίες οι σηματοδότες ανόδου και καθόδου της Β. Σοφίας είχαν ένδειξη “πράσινο”, ενώ διευκρινίζεται ότι η είσοδος των οχημάτων στο χώρο της Βουλής ρυθμίζεται από Τροχονόμο.

Ο αναβάτης του δικύκλου παρελήφθη από το ασθενοφόρο ενώ είχε τις αισθήσεις του. Στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, διαγνώστηκε εγκεφαλικά νεκρός, όπως ανέφερε η αδερφή του  Κατερίνα Λαλαούνη, «Ο αδερφός μου είναι εγκεφαλικά νεκρός. Η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Αποφασίσαμε με τον άλλο αδερφό μου και τους γονείς μας να προχωρήσουμε σε δωρεά των οργάνων του Ιάσονα».

Ο οδηγός αστυνομικός του συνοδευτικού οχήματος  που ενεπλάκη στο τροχαίο, δεν συνελήφθη καθώς το τροχαίο δεν ήταν θανατηφόρο, βάσει του άρθρου 43 παρ. 5 του ΚΟΚ, ενώ παρέμεινε στο σημείο του τροχαίου και δεν ήταν ύποπτος φυγής ενώ τα στοιχεία του ήταν γνωστά στις Αρχές.

Ωστόσο ερωτήματα προκύπτουν για τον Αρχιφύλακα – Τροχονόμο ο οποίος είχε στην ευθύνη του τη ρύθμιση της κυκλοφορίας μπροστά από τη Βουλή, καθως επίσης την είσοδο και έξοδο των οχημάτων στο Κοινοβουλίου. Ενω ευθύνη βαραίνει και τον οδηγό του συνοδευτικού οχήματος για την κίνηση του οδηγού να κινηθεί αριστερόστροφα για την είσοδό του στη Βουλή.

Για τις συνθήκες του θανατηφόρου δυστυχήματος διενεργείται προανάκριση απο την Τροχαια Αθηνών.