Νέο ένταλμα και άρση απορρήτου, για τον καταζητούμενο Άρτεμη Σώρρα

Τον Αρτέμη Σώρρα και τη σύζυγό του Βίαια Ρουγκλιου, αναζητούν με ένταλμα Αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Καθημερινά οι πληροφορίες για το στίγμα των δύο αναζητούμενων τους εμφανίζουν σε όλη την επικράτεια από την Αττική μέχρι τη Λακωνία.

Ήταν η απορριπτική απόφαση της Εισαγγελίας για έκδοση διάταξης άρσης απορρήτου των επικοινωνιών προκειμένου να εντοπισθεί το ζευγάρι Σώρρα Ρούγκλιου, καθώς σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, δεν προβλέπεται σχετική απόφαση για… αναζητούμενους. Οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ, επεξεργάστηκαν το βιντεοληπτικό υλικό το οποίο ανάρτησε (18/03) ο Άρτεμης Σώρρας λίγες ώρες μετά τη σε βάρος και της συζύγου του, καταδικαστικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πάτρας, στο οποίο προέκυψαν νέα αδικήματα. Με δικογραφία την οποία συνέταξε η ΔΑΑ, για τη διασφάλιση προστασίας του πολιτεύματος, ο Εισαγγελέας εξέδωσε διάταξη άρσης απορρήτου των επικοινωνιών προκειμένου να εντοπιστεί το στίγμα της σύνδεσης από την οποία αναρτήθηκε το βιντεοληπτικό υλικό στο διαδίκτυο.

Ωστόσο οι Αστυνομικοί εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται η σύζυγος του Αρτέμη Σώρρα να ακολουθήσει διαφορετική τακτική και να  παραδοθεί καθώς με δεδομένο ότι είναι μητέρα ανηλίκου κάτω των 10 ετών, να προσδοκά την εύνοια της κρίσης των Δικαστικών Λειτουργών και με όρους να τεθεί σε καθεστώς περιορισμού και να μη προφυλακιστεί.

Παράλληλα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, σε παράλληλη ερευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, απήγγειλε για επτά (νέες) κακουργηματικές πράξεις (28/03) δίωξη, σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα και επτά συνεργατών του μετα την ολοκλήρωση προκαταρκτικης εξετασης που διενήργησε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ευγενία Αυλίδου.

Η δίωξη ασκήθηκε συμφωνα με τη δικογραφία, για κατ’ εξακολούθηση εξαπάτηση πολιτών, με πρόσχημα οτι διαθέτει αμύθητη περιουσία για να διαγράψει το δημόσιο χρέος της χώρας αλλά και τα ιδιωτικά πολιτών, προκαλώντας τεράστια οικονομική ζημιά στο δημόσιο αλλά και σε ασφαλιστικά ταμεία.

Ο Ανακριτής Διαφθοράς ο οποίος ανέλαβε την υπόθεση, εξέδωσε (νεο) ένταλμα σύλληψης σε βάρος του ήδη αναζητούμενου προέδρου της “Ελλήνων Συνέλευσις”.

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στους οκτώ, μετά τη δικονομική εξέλιξη μεταξύ των οποίων και ο “αυτόχθωνας  έλληνας ιθαγενής” αφορούν τα αδίκημα, για απόπειρα απάτης και απάτη τετελεσμένη κατά δημοσίου, τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του ελληνικού Δημοσίου, συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διασπορά ψευδών ειδήσεων και πρόκληση για διέγερση σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος. Παράλληλα, απαγγέλθηκε η κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων απο από εγκληματική δραστηριότητα και της ψευδους καταμήνυσης και ψευδορκίας μαρτυρα.

Σύμφωνα με το Εισαγγελικό πόρισμα ανέρχονται, σε 12.000 οι πολίτες που επικαλούνται τους ισχυρισμούς του Αρτέμη Σώρρα και δεν πληρώνουν σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, ενώ η ζημιά του δημοσίου καθημερινά αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και είναι αδύνατον προς το παρόν να υπολογιστεί με ακρίβεια. Ενδεικτικά αναφέροναι στο Εισαγγελικό πόρισμα 115 περιπτώσεις πολιτών οι οποιοι προσκόμισαν την εξουσιοδότηση Σώρρα, και το ΙΚΑ δεν εισέπραξε #€4.700.000 ενώ μεγάλα χρηματικά ποσά δεν εισπράττονται από Δημόσιο, εφορίες και Δημόσιες Αρχές, ενώ από τα στοιχεία της ίδιας της “Ελλήνων Συνέλευσις” έχουν αποσταλεί 5.000 εξώδικα προς Δημόσιες Αρχές.

Σχετική ενημέρωση, για το περιεχόμενο της ερευνας, έλαβαν απο την Εισαγγελία της Αθήνας οι Αρχές του Καναδά, καθώς προέκυψε η εμπλοκή δύο ακόμα πρόσωπων, στενών συνεργάτών του Αρτέμη Σώρρα οι οποίοι όμως είναι κάτοικοι εξωτερικού- στον Καναδά .

Η ελληνική πολιτεια, κινήθηκε με τη Δικαιοσύνη για τον Αρτέμη Σώρρα μετά την παρέμβαση του Υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, με τις δικογραφίες να εξετάζονται ως ενιαία υπόθεση, διευρύνοντας την έρευνα για τη δράση του, ενώ μέχρι πριν λίγους μήνες οπαδοί του- θύματα- εξαπάτησης, άρχισαν να καταγγέλουν τη δράση του, με καταγγελίες ότι τους καταχράστηκε χρήματα και βεβαίως την εμπιστοσύνη τους.

Οπως μνημονεύεται στο Εισαγγελικό πόρισμα, για τις μετοχές της τράπεζας της Ανατολής τις οποίες επικαλείται ο Άρτεμης Σώρρας, έχουν μηδενική πραγματική αξία, έχουν συλλεκτική αξία καθώς πωλούνται στο διαδίκτυο προς #€75 ευρώ ανά τεμάχιο.

Εν τω μεταξύ, μια από τις πολλές πληροφορίες, εμφάνιζε τον Αρτέμη Σώρρα και τη σύζυγό του Βαια Ρουγκλιου να έχουν καταφύγει σε αγροτική οικία οπαδών της «Ελλήνων Συνέλευσις», έξω από τη Σπάρτη χωρίς να προκύψουν ενδείξεις για την παρουσία τους. Καθημερινά κατά μέσο ορο τρείς αναφόρες “τοποθετούν” το Σώρρα σε κίνηση εντος της Αττικής με χωροθετικές αποκλίσεις μεταξύ των περιοχών.