Στη Βουλή οι Δικογραφίες κατά Σαμαρά για τον “παναθηναϊκάκια” και κατά Στουρνάρα για Διάταξης ευνοϊκών ρυθμίσεων

Τρεις δικογραφίες απέστειλε στη Βουλή ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, οι οποίες αφορούν τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον πρωην Υπουργο Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και το βουλευτή των ΑΝΕΛ, Θανάση Παπαχριστόπουλο.

Η δικογραφία αναφορικά με τις καταγγελίες της Χρυσής Αυγής για παρέμβαση του τεως Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην υπο διερεύνηση υπόθεση από τον Ανώτατο Εισαγγελικό Λειτουργό ο οποίος είχε αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης και παρέπεμψε προσωρινά κρατούμενους Βουλευτές  της Χρυσής Αυγής, διαβιβάστηκε στη Βουλή. Σύμφωνα με ηχητικό το οποιο ειχε διαρρεύσει στο διαδίκτυο (10/10 2014) διατυπώνεται η φράση “πες στον ψηλό, τον Παναθηναϊκάκια οι επόμενοι τρεις που θα πάνε να τους γ@…σει”. Η εν λόγω προτροπή φαίνεται να αφορούσε κατηγορούμενους της Χρυσής Αυγής ενόψει της απολογίας τους και φέρεται να αποδίδεται στον πρώην Πρωθυπουργό.

Για την υπόθεση υποβλήθηκε καταγγελία από πολίτη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στην οποία αναφερόταν ως διερευνόμενο αδίκημα αυτό της παραβίασης απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών και έθετε ζητήματα για την ασφάλεια της χώρας από την παρακολούθηση των επικοινωνιών του Πρωθυπουργού. Ωστόσο η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέληξε ότι πρέπει η Βουλή να αναζητήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην Πρωθυπουργού, ενώ δεν κατέστη δυνατόν στο πλαίσιο της έρευνας να εντοπιστεί ο δράστης της καταγραφής. Το διερευνόμενο αδίκημα είναι της πρόκλησης τέλεσης πλημμελήματος και συγκεκριμένα της παράβασης καθήκοντος εκ μέρους δικαστικού λειτουργού.

Η δικογραφία που αφορά το Γιάννη Στουρνάρα αφορά τη διάταξη που εισήγαγε προς ψήφιση στη Βουλή ως Υπουργός Οικονομικών και αφορούσε σε ευνοϊκές ρυθμίσεις στις δύο μεγάλες εταιρείες πετρελαιοειδών της χώρας- ΕΛΠΕ και Motor Oil-. Στην ίδια υπόθεση περιλαμβάνονται ο προεδρος της ΓΓΔΕ Χάρης Θεοχάρης, ο Ιωάννης Κωστόπουλος, πρώην διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ καθώς και ο επικεφαλής της Motor Oil, Βαρδής Βαρδινογιάννης.

Η δικογραφία για τον Θανάση Παπαχριστόπουλο αφορά μήνυση που του έχει υποβάλει ο Άδωνις Γεωργιάδης για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου.