Ομόφωνα καταδικαστική ετυμηγορία για το δράση των σεξουαλικών επιθέσεων στις διαβάσεις του Αμαρουσίου

Ποινή κάθειρξης 16 ετών χωρίς αναστολή επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον 29άχρονο, καθ ομολογιαν δράστη για τις έξι απόπειρες βιασμού στο Μαρούσι.

Το Δικαστήριο έκρινε τον 29άχρονο Εμμανουήλ- Ευθύμιου Κουτζη, το “βιαστή της διάβασης”, ομόφωνα ένοχο, για έξι απόπειρες βιασμού, απορρίπτοντας τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της υπεράσπισης για μετατροπή του κατηγορητηρίου από την πράξη της απόπειρας βιασμού κατά συρροή σε προσβολή γενετήσιας ελευθερίας ενω παράλληλα έθετε και  αίτημα αναγνώρισης ελαφρυντικού.

Εμμανουήλ- Ευθύμιου Κουτζη.jpgΣτο ακροατήριο γυναίκες θύματα του 29άχρονου Εμμανουήλ- Ευθύμιου Κουτζη, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα στο άκουσμα της απόφασης.

«Φωνές μου έλεγαν χούφτωσέ την»

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ειναι άρρωστος, βρίσκεται σε φαρμακευτική αγωγή, και ζήτησε συγγνώμη τόσο από τα θύματά του όσο και από την οικογένειά του για το κακό που τους προκάλεσε.

«Της έδινα λεφτά, τη στήριζα, της είχα μάθει ελληνικά. Μου έλεγε ότι θα ζήσουμε μαζί και θα κάνουμε ένα παιδί. Μία φορά πήγαμε στη Ρουμανία και την είδα να φιλάει τον πρώην άνδρα της… Της είπα γιατί το έκανες και μου είπε ότι παρασύρθηκε… Μετά πήγε στη Θεσσαλονίκη και μου είπε ότι θέλει να χωρίσουμε… Άρχισα να πηγαίνω σε διάφορα στούντιο, όχι για να κάνω σεξ αλλά για να βρω την Τζωρτζέτα… Κάποια στιγμή γύρισε στην Αθήνα και εγώ της βρήκα σπίτι. Με ανάγκαζε να πηγαίνω να τη βλέπω στα στούντιο που δούλευε από το τζαμάκι… Της έλεγα “γιατί μου το κάνεις αυτό;”. Και μου έλεγε ότι “αυτή είναι η δουλειά μου και πρέπει να την αποδεχθείς”» σημείωσε σε αλλπνσημειο της απολογίας του ο 29άχρονος.

Εμμανουήλ- Ευθύμιου Κουτζη

Οπως ανέφερε στον απολογητικό του ισχυρισμό ο 29άχρονος μια αποτυχημένη σχέση με τη Ρουμάνα “Τζωρτζέτα”, οταν το Μάρτιο του 2016 τέλειωσε οριστικά, από τότε άρχισε να πίνει για να μην ακούει τις φωνές που τον ωθούσαν να επιτίθεται σε γυναίκες.

«Άκουγα φωνές που μου έλεγαν χούφτωσέ τη. Στα πρόσωπα των γυναικών έβλεπα την Τζωρτζέτα, που με είχε πληγώσει. Δεν ήθελα να κάνω κακό σε καμία. Ήμουν άρρωστος, ήθελα να τις ταπεινώνω, ήθελα να τις ντροπιάζω» ανέφερε μεταξύ άλλων ο 29άχρονος παραθέτοντας τον υπερασπιστικό του ισχυρισμό.

Πρόεδρος: Εφόσον στα πρόσωπα αυτών των γυναικών βλέπατε την Τζωρτζέτα, γιατί δεν λέγατε κάτι για να εκφράσετε τον θυμό σας, αλλά κάνατε αυτές τις πράξεις;
Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω γιατί λειτουργούσα έτσι.
Πρόεδρος: Μεθούσατε;
Κατηγορούμενος: Οχι, έπινα λίγο για να σταματήσω να ακούω φωνές. Σέβομαι τις γυναίκες, αλλά τώρα θέλω να γίνω καλά. Την Τζωρτζέτα ούτε την αγαπώ ούτε τη μισώ. Θέλω την επιείκειά σας για να ενταχθώ ξανά στην κοινωνία. Δεν χτύπησα ποτέ καμία γυναίκα, δεν κατέβασα σε καμία το παντελόνι…
Εισαγγελέας: Με τις πράξεις σας τι νιώθατε;
Κατηγορούμενος: Ικανοποίηση, γιατί ταπείνωνα όπως με ταπείνωναν…
Εισαγγελέας: Γιατί ζητάτε τώρα συγγνώμη;
Κατηγορούμενος: Γιατί κατάλαβα ότι έκανα κάτι κακό. Εγώ θέλω οι γυναίκες να είναι χαρούμενες μαζί μου.

Στην πρόταση της, η Εισαγγελέας Εδρας, είχε ζητήσει να κηρυχθεί ένοχος ο 29άχρονος, καθώς όπως ανέφερε στην αγόρευση της, ο δράστης δεν είναι ψυχωσικός και η δράση του ήταν οργανωμένη.