Γερμανία: Προκλητικός ο Αφγανός δολοφόνος της 19άχρονης φοιτήτριας κόρης Ευρωπαίου Αξιωματούχου

Οργή και αντιδράσεις για τις παραλείψεις της ελληνικής Πολιτείας, που οδήγησαν τον Αφγανό έγκλειστο για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ελεύθερο να διαπράξει τη δολοφονία της 19άχρονης Γερμανίδας.

Ο Αφγανός Hussein Havari (Χουσεΐν Χαβάρι) εμφανίστηκε ενώπιον του Δικαστήριου του Φράιμπουργκ, κατηγορούμενος ως δράστης της δολοφονίας της 19άχρονης  Maria Landenburger, κόρης ανώτατου στελέχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Αφγανός επιχείρησε να εμφανιστεί μετανιωμένος στο Δικαστήριο του Φράιμπουργκ για το φόνο. Οι Γερμανικές Αρχές ωστόσο ήταν σε θέση να γνωρίζουν ότι ήταν ο ίδιος δράστης απόπεριας ανθρωποκτονίας σε βάρος φοιτήτριας, την οποίαν έσπρωξε σε γκρεμό της Κέρκυρας, είχε συλληφθεί και παρέμενε έγκλειστος στις Ελληνικές φυλακές ωστόσο είχε αφεθεί ελεύθερος, με τις ευεργετικές διατάξεις του Νόμου Παρασκευόπουλου.

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο από τη σύλληψή του, ο Αφγανός ενώπιον του Γερμανικού Δικαστηρίου, εμφανίστηκε με δάκρυα και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια της 19άχρονης την οποία βίασε και στη συνέχεια δολοφόνησε, διαβάζοντας από κείμενο, υποστήριξε ότι το βράδυ της διαπραξης του εγκλήματος, είχε καπνίσει χασίς και είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

“Ήταν πολύ όμορφη και ήθελα να κάνω σεξ μαζί της”, ανέφερε ο Αφγανός δολοφόνος της Γερμανίδας φοιτήτριας στο Δικαστήριο του Φράιμπουργκ

Στην απολογία του ο Αφγανός δολοφόνος, υποστήριξε ότι συνάντησε τυχαία την 19άχρονη Γερνίδα να ποδηλατεί, και την πρόσεξε όταν έχασε την ισορροπία της κι έπεσε, ζητώντας βοήθεια. «Όταν είδα πόσο όμορφή ήταν, ήθελα να κάνω σεξ μαζί της» υποστήριξε περιγράφοντας τη σκηνή της δολοφονίας της Maria Landenburger, ενώ της έκλεισε το στόμα και στη συνέχεια την έπνιξε με ένα μαντίλι. Παραλληλα ερωτηθείς για την κίνησή του να  ρίξει στο ποτάμι νεκρή τη 19άχρονη, ο Αφγανός υποστήριξε ότι ήταν πράξη για να ξεπλυθεί από το αίμα του θύματος.

«Σας ζητώ συγγνώμη. Μακάρι να μπορούσα να πάρω πίσω όσα έκανα» διάβασε στη δήλωσή του ο κατηγορούμενος Αφγανός, ενώ ανέφερε ότι κάθε βράδυ βλέπει εφιάλτες με ό,τι έκανε. Οι Γερμανικές Εισαγγελικές Αρχές ωστόσο, υποσηρίζουν ότι οι πράξεις και η εκγληματική δράση του Hussein Havari (Χουσεΐν Χαβάρι)  ήταν προμελετημένες ενέργειες.

Τουλάχιστον 22 ετών ο .. “ανήλικος” Αφγανός δολοφόνος της 19χρονης Γερμανίδας φοιτήτριας.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της δολοφονίας της 19άχρονης Γερμανίδας (2016) είχε προκύψει η ποινική συμπεριφορά του, καθώς το 2013, είχε καταδικαστεί σε 10ετή φυλάκιση για την απόπειρα δολοφονίας φοιτήτριας στην Κέρκυρα. Ωστόσο με την “αναγώριση” της ανηλικότητας – οπως είχαν δεχτεί οι Ελληνικές Αρχες-  είχε αφεθεί ελεύθερος από τις Ελληνικές φυλακες, λόγω των παραλείψεων κατ εφαρμογή του Νόμου Παρασκευόπουλου.

Ο Αφανός με την ποινική παραβατική συμπεριφορά, Hussein Havari (Χουσεΐν Χαβάρι) μετά την αποφυλάκισή του από τις Ελληνικές Φυλακές είχε ζητήσει άσυλο ως ανήλικος (!) με τις Γερμανικές Αρχές να μην έχουν καμία ενημέρωση από την ελληνιή πλευρά για το εγκληματικό ποινικό μητρώο του.