Καταδικαστική στο πλαίσιο της πρωτόδικης απόφασης, η προταση της Εισαγγελέως, για το Βαγγέλη Στεφανάκη

Εν αναμονή της απόφασης της Έδρας ύστερα από αίτημα για αναγώριση ελαφρυντικών στον κατηγορούμενο καταδικασμένο στο πρωτόδικο Δικαστήριο για το θάνατο της Φαίης Μπλάχα, ως κατ ομολογίαν δράστης του βαρύτατου τραυματισμού συνεπέια του οποίου κατέληξε στο Νοσοκομείο τον Απρίλιο του 2013, ο Βαγγέλης Στεφανάκης, άκουσε την πρόταση της Εισαγγελέως καταδίκης του, σύμφωνα με την πρωτόδικη ετυμηγορία.

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ο Βαγγέλης Στεφανάκης.

Χωρίς να αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους δύο κατηγορουμένους, σύμφωνα με την πρόταση της Εισαγγελέως, καθώς ο Βαγγέλης Στεφανάκης είχε εμπλακεί και σε άλλες υποθέσεις βίας, ενώ είχε επιτεθεί δύο φορές στο θύμα πριν επιτεθεί και χτυπήσει μεχρι θανάτου τη συντρόφου του, τα ξημερώματα της 6ης Απριλίου του 2013.

Η Έδρα έκρινε ένοχο- όπως και πρωτόδικα- το Βαγγέλη Στεφανάκη καθώς και την αδελφή της Φαίης Μπλάχα, Μαριαλένα, κατηγορούμενη για τα αδικήματα της ψευδορκίας και της υπόθαλψης εγκληματία.

Ο συνήγορος του κατηγορουμένου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ζήτησε να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου, της καλής συμπεριφοράς μέσα στη φυλακή καθώς και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, μεταφέροντας μετά τον ξυλοδαρμό την Φαίη Μπλάχα στο Νοσοκομείο.

“Την τραυμάτισε αλλά την πήγε ζωντανή στο νοσοκομείο. Πώς θα αξιολογήσετε αυτή τη συμπεριφορά του;” μεταξύ άλλων σχολίασε ο ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Να αναγνωρίσει στην πελάτιδά του,  και αδελφή του θύματος, Μαριαλένα Μπλάχα, τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και της προσπάθειας άρσης των συνεπειών της πράξης της, ζήτησε από το Δικαστήριο και ο συνήγορος της Αθανάσιος Πλεύρης.

Σύμφωνα με την Εισαγγελέα, τα στοιχεία κατά την ακροαματική διαδικασία για την Μαριαλένα Μπλάχα στο Δικαστήριο ήταν επιβαρυντικά καθώς και η συμπεριφορά, ενώ δυσφημούσε την αδελφή της στο χώρο εργασίας της και διεκδικούσε ταυτόχρονα από την ίδια, το Βαγγέλη Στεφανάκη.