Ο Αφγανός δολοφόνος της 19άχρονης στη Γερμανία, είχε σπρώξει στο γκρεμό και τη φοιτήτρια στην Κέρκυρα

Δραπέτης ύστερα από παραβίαση περιοριστικών όρων κατάδικος με 10ετή κάθειρξη για ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Ελλάδα, ο Αφγανός δράστης του βιασμού και δολοφονίας της 19άχρονης φοιτήτριας ιατρικής στο Freiburg της Γερμανίας. Είχε πετύχει την αποφυλάκισή του, με τις ευνοϊκές διατάξεις του Νόμου Παρασκευόπουλο.

Συνελήφθη από Αστυνομικούς του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κασσιόπης (25/05-03.10), λίγες ώρες μετά τη βίαιη επίθεση με ανθρωποκτόνο πρόθεση στην  20άχρονη -τότε -φοιτήτρια Σπυριδούλα Χάϊδου, την οποία έσπρωξε σε γκρεμό της Κέρκυρας, το 2013 (25/05), ενώ επέστρεφε στο παραλιακό ξενοδοχείο «City Marina» από νυχτερινή έξοδο. Στην κατοχή του, ο Αφγανός, έφερε δελτίο αιτούντος ασύλου με ημερομηνία 17 Ιανουαρίου του 2013 το οποίο όμως είχε λήξει, στις 27 Μαϊου του 2014 και διαβιούσε παράνομα στη χώρα.

Hussein_Khavari_Afg

Το Φεβρουάριο του 2014, ο 19άχρονος Αφγανός, Hussein Khavari, καταδικάστηκε απο το Πρωτοδικείο της Κέρκυρας, σε 10ετή κάθειρξη, για τη ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαρος της νεαρής φοιτήτριας από το Αγρίνιο, όταν στη θέα αυτοκινήτου, την έσπρωξε στον παραλιακό γκρεμό -από ύψος περίπου 8μέτρων -στο Μουράγιο της Κέρκυρας. Η 20άχρονη, με γνώσεις ορειβασίας είχε διασωθεί καθώς κατά την πτώση της, είχε προφυλάξει το κεφάλι της και κατάφερε να πιαστεί σε ένα φυσικό “άνοιγμα” που δημιουργούσε το εκκλησάκι που βρίσκεται στο σημείο. Κατά τη σύλληψή του ο Αφγανός παραδέχθηκε την πράξη του και οδήγησε τους Αστυνοικούς στο εγκαταλελειμμένο εργοστάδιο όπου διέμενε και είχε βρει καταφύγιο όσο τον αναζητούσαν. Η 20άχρονοη τον αναγνώρισε και κρίθηκε προφυλακιστέος.
20161214_202946Ως ανήλικος -κατά δεύτερον του 17άχρονος- τότε -ο Αφγανός, είχε μεταχθεί στις φυλακές ανηλίκων, στην Κασσαβέτεια του Βόλου και με τις ευνοϊκές διατάξεις του Νόμου Παρασκευόπουλου 4322/2015 στις 31 Οκτωβρίου 2015, η συνήγορός του, Μαρία Ελένη Νικοπούλου, είχε επιτύχει την αποφυλάκισή του. Πηγές του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχολιάζουν για την αποφυλάκιση του Hussein Khavari, οτι «μετρούσε» 581 μεροκάματα μέσα στη φυλακή, δεν του είχε επιβληθεί καμία πειθαρχική ποινή, ενώ είχε συμπληρώσει τα δύο πέμπτα της ποινής του.

Τον Ιανουάριο του 2013, ο Hussein Khavari, υποβάλλει νεο αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου και απορρίπτεται. Αν και λαθρομετανάστης, ο Αφγανός είχε “εξασφαλίσει” έγγραφα, είχε δηλώσει μόνιμη κατοικία στην Αθήνα- στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα-, και μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016, έδινε “παρών” σύμφωνα με τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί κάθε 1η και 15η του μήνα, όταν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους και δεν εμφανίστηκε στο Αστυνομικό τμήμα. Έκτοτε η Ελληνική Αστυνομία τον αναζητά ως δραπέτη.

screenshot_20161206-225256
Hussein Khavari, ο Αφγανός δραπέτης για την Ελλάδα, βλαστός δολοφόνος της 19άχρονης, στη Γερμανία.

Μετά την αποφυλάκισή του (2015) με τις ευνοϊκές διαταξεις για την αποσυμφόρηση των φυλακών, ο Hussein Khavari.. “εξαφανίστηκε” από τη  Αθήνα και (πάλι) ως “ανήλικος” 17ετών- κατά δηλωσή του- ταξιδεύει στην Γερμανία, εκεί καταθέτει (εκ νέου) αίτημα ασύλου ως.. “ασυνόδευτος ανήλικος πρόσφυγας” διαβιεί “φιλοξενούμενος” στο σπίτι οικογένειας στην πόλη Freiburg.

Ο Αφγανός είχε συνελήφθη -τότε – αλλά αποφυλακίστηκε με το Νόμο Παρασκευόπουλου!

Στις 16Οκτωβριου (2016) επιτέθηκε βιασε και δολοφονησε τη 19άχρονης Maria Ladenburger, το πτώμα της βρέθηκε νεκρή στον ποταμό Dreisa στην πόλη Freiburg της Γερμανίας. Δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο “τοποθετούν” τον Hussein Khavari, ως δράστη στη σκηνή εγκλήματος  της 19χρονης   Maria Ladenburger, κόρης υψηλόβαθμου αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο Freiburg της Γερμανίας, ενώ επικαλούνται δηλώσεις της Ελληνίδας δικηγόρου που είχε χειριστεί την υπόθεση της Κέρκυρας, Μαρίας-Ελενας Νικολοπούλου. Από την ΕΛΑΣ, μετά την αντιπαραβολή των δακτυλικών αποτυπωμάτων ταυτοποιείται ο Αφγανός δραπέτης στα αρχεία των Εγκληματολογικών Ερευνών ως δράστης της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά της νεαρής φοιτήτριας από το Αγρίνιο στην Κέρκυρα το 2013.

met3_4

Η Maria Ladenburger ήταν κόρη του Dr.Clemens Ladenburger, διακεκριμένου δικηγόρου και νομικού συμβουλου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέχρι το 2008. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ η οικογένειά της, εξέφρασε την επιθυμία , οι δωρεές εις μνήμην της 19άχρονης κόρης τους, να διατεθούν στη ΜΚΟ “wide view” (στηρίζει πρόσφυγες και λαθρομετανάστες) καθώς η ίδια προσέφερε εθελοντική εργασία σε Κέντρο Κρατησης της Freiburg.

Ο δράστης έχει αφεθεί ελεύθερος ενώ η δίκη του αναμένεται να προσδιοριστεί στις αρχές του νέου έτους .