Αφγανός βίασε και δολοφόνησε την κόρη Ανώτατου Αξιωματούχου της ΕΕ

Η δολοφονία και ο βιασμός της 19άχρονης κόρης υψηλόβαθμου αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, από Αφγανό “μετανάστη”, έχει σοκάρει την Ευρώπη.

Η 19άχρονη Maria Ladenburger ήταν φοιτήτρια ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Freiburg και εργαζόταν εθελοντικά σε καταυλισμό προσφύγων. Στις 16Οκτωβρίου, επέστρεφε στο σπίτι της, με το ποδήλατο, μετά από πάρτι που διοργάνωνε το πανεπιστήμιό της, όταν δέχθηκε επίθεση σε ένα μονοπάτι. Ο δράστης, την ακινητοποίησε, τη βίασε και στη συνέχεια την έπνιξε. Αφού βεβαιώθηκε πως είναι νεκρή, απέρριψε το πτώμα της στον ποταμό Dreisam.

Το έγκλημα διαπράχθηκε στις 16 Οκτωβρίου ωστόσο οι επίσημες ανακοινώσεις από τις τοπικές Αρχές στον Τύπο, πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή  (02/12) αναφέρει η Telegraph.

Lantenberger_Maria

Μετά από έρευνα οι αρχές ταυτοποίησαν το δραστη στα στοιχεία 17άχρονου Αφγανού, δειγμα DNA του, εντοπίστηκε στο φουλάρι της 19άχρονη Maria Ladenburger και τουφα μαλλιών βαμμένα κατά τμήματα, ξανθά τα ευρήματα μεταφέρθηκαν για να συγκριθούν στα αρχεία του Εγκληματολογικού της Αστυνομίας. Τρεις εβδομάδες αργότερα, οι ερευνητές σε βιντεοληπτικό υλικό σταθμού του τραμ, διέκριναν  τον Αφγανό η περιγραφή του ταίριαζε με τα προανακριτικά ευρήματα της Αστυνομίας, με «ένα πολύ εμφανές χτένισμα,” με βαμμένα ξανθά μαλλιά ανά τμήματα. Ο Αφγανός- τα στοιχεια ταυτότητας του οποίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα- διαβιούσε ως “φιλοξενούμενος” στο σπίτι οικογένεια στην πόλη Freiburg και έχει καταθέσει αίτημα ασύλου, ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του και αναμένεται η εκδίκαση της υπόθεσης του, με τη νέα χρονιά (2017). Ωστόσο ο Εισαγγελέας ανέφερε ότι ο 17άχρονος Αφγανός, ενδέχεται και να αλλάξει την κατάθεσή του ή να αποσύρει την ομολογία του, καθώς δεν έχει παραδεχτεί ότι βίασε τη 19άχρονη.

Η Maria Ladenburger, ήταν κόρη του Dr.Clemens Ladenburger, διακεκριμένου δικηγόρου και νομικού συμβουλου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέχρι το 2008. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, έχει εξακριβωθεί αν η νεαρη κοπέλα “γνώριζε” τον δολοφόνο.

Lantenberger_Maria

 Η οικογένεια της 19άχρονης εκέφρασε την επιθυμία οι δωρεές εις μνήμην της κόρης τους, να δοθούν στην οργανωση “wide view” και στηρίζει πρόσφυγες και λαθρομετανάστες- παραδίδει μαθήματα, βοηθά τους αιτούντες άσυλο και διαθέτει βιβλιοθήκη-

Στις 26 Οκτωβρίου οι γονεις της Maria Ladenburger στη μνήμη της συνυπογραφουν επικήδειο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine.

«Η 19άχρονη Μαρία ήταν η μοναδική ακτίνα φωτός για την οικογένειά μας και έτσι θέλουμε να παραμείνει. Ευχαριστούμε τον Θεό για αυτό το δώρο που μας έκανε. Τώρα ξέρουμε πως είναι ασφαλής μαζί του».

maria-ladenburger

Το τραγικό περιστατικό, προκάλεσε αντιδράσεις με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, να δέχεται αρνητική κριτική, καθώς από το 2015 άνοιξε τα σύνορα και στη Γερμανία – σήμερα- διαβιούν περισσότεροι από 1 εκατομμύριο “μετανάστες” από τα 4.8 εκατομμύρια πληθυσμού που είχε εντοπίσει ο πόλεμος στη Συρία. Από αυτούς, σε εγχώριες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γερμανία, εμπλέκονται ένας αριθμός αιτούντων άσυλο προερχόμενοι από  Συρία και της αφγανικής καταγωγής, διχάζοντας την κοινή γνώμη .