Η ΕΛΑΣ έδωσε συγχαρητήρια ..για επιτυχημένο σχεδιασμό μέτρων Τάξης των εκδηλώσεων του Πολυτεχνείου

Επιτυχημένο έκρινε η ηγεσία της ΕΛΑΣ το σχεδιασμό των Μετρων Τάξης  των εκδηλώσουν για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου όπου σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια.

Τα επεισόδια με ρίψεις μολώροφ κατά Αστυνομικών δυνάμεων, βανδαλισμούς, και τα πυρά σε ευθεία βολή με πιστολι φωτοβολίδων κατά διμοιρίας ΜΑΤ  απο το χώρο του Πολυτεχνείου προς τη Λ.Πατησίων,  η  επόμενη ημέρα να αποτυπώνει εικόνα “εμπόλεμης ζώνης”.
Πολυτεχνείο
Με τον εμπρησμό περιπτέρου στη Στουρνάρη 23, ενώ υλικές ζημιές καταγράφονται σε βιβλιοπωλείο, σε ένα αυτοκίνητο, στους σηματοδότες, σε κοινοχρηστους τηλεφωνικούς θαλάμους και κάδους απορριμμάτων.
politxenio-mesα
Την ίδια ώρα η εικόνα του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος είναι της απόλυτης καταστροφής .
Και με οσα έκτροπα σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες και τις καταστροφές που “αναδεικνύει”η επόμενη ημέρα, Ανώτατοι Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ κρίνουν επιτυχημένο τον σχεδιασμό των μέτρων τάξης καθώς .. δε συντελέστηκαν κακουργήματα.
Σύμφωνα με την αποτίμηση του επιχειρησιακού σχεδιασμου οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ, επισημαίνουν ότι κατά τη διάρκεια της πορείας δεν προκλήθηκαν καταστροφές και βανδαλισμοί καταστημάτων και ιδιωτικής περιουσίας.
Οι αντιεξουσιαστές περίπου 100 ατομα παρέμεναν στο χώρο του Πολυτεχνείου με περιορισμένο αριθμό να συμμετέχει στην πορεία- σε ενίσχυση των καταληψιών κτιρίου εντός του Πολυτεχνείου. Επισημαίνεται ακόμα ότι τα επεισόδια με ρίψεις εμπρηστικών μολώροφ κατά Αστυνομικών δυνάμεων, ήταν περιορισμένης έκτασης στην περιοχή των Εξαρχείων και οι καταστροφές που προκάλεσαν ήταν εκτεταμένες  στη συγκεκριμένη περιοχη.
Ενώ γίνεται αναφορά και στις συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν από τις Αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή κατά την διάρκεια των επεισοδίων .
Αν και η επίσημη θέση της ΕΛ.ΑΣ για την περιύβριση του εθνικού συμβόλου είναι οτι στο Κεντρο Επιχειρησεων δεν υπέπεσε στην αντίληψη ούτε υπήρξε σχετική αναφορά από τις επιχειρησιακές δυνάμεις, από την Ασφάλεια Αττικής διενεργειται προανάκριση για την ταυτοποιηση των τριών δραστών οι οποίοι έκαψαν την Ελληνική σημαία.
Σε αυτή την περιπτωση εξετάζεται  απο βιντεοληπτικό και φωτογραφικό υλικό το οποιο έχει καταγραφεί η ενέργεια, με Εισαγγελική διάταξη και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου να αναζητηθουν τα στοιχεία των δραστων σε μία προσπάθεια ταυτοποίησης και εντοπισμού τους .