Η ανθρωπογεωγραφία των συλληφθέντων στα επεισόδια του Πολυτεχνείου

Για τα εκτεταμένα επεισόδια -περιορισμέναωστόσο στην περιοχή των Εξαρχείων – σύμφωνα με την ΕΛΑΣ , συνελήφθησαν 13ατομα μεταξύ των οποίων δυο ανήλικοι, ένας Ρουμανος-επίσης ανήλικος – ένας Αλβανός και δύο Σύροι.

(18/11-15.00) Κατηγορίες για δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα (κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος της έκρηξης από την οποία θα μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή και κίνδυνος σε ξένα πράγματα και της προμήθειας και κατασκευής εκρηκτικών βομβών με σκοπό την χρήση τους, από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή) απήγγειλε ο Εισαγγελέας  στους 13 συλληφθέντες των επεισοδίων (17/11) στην περιοχή του Πολυτεχνείου.

Για τα έκτροπα στο Πολυτεχνείο μετά το τέλος της πορείας, η ΕΛΑΣ προχώρησε σε συλλήψεις από την περιοχή των Εξαρχείων .

Πρόκειται για συνολικά 13 άτομα συλληφθέντες, εκ των οποίων- επτά άνδρες (ηλικίας 22 ετών, 17 και 18, 29,35 και 28 ετών) καθώς και μια ανήλικη- 17ετων-.

Μεταξύ των συλληφθέντων, 16άχρονος Ρουμάνος, 29άχρονος Αλβανός και τρεις Σύροι- ηλικίας 19 και 20 ετων-. Όπως διακριβώθηκε κατά την εξακριβωση στοιχειων τους, οι δυο Σύροι διαβιούντες σε αυτοδιαχειριζόμενο χώρο στέγασης, στην περιοχή του κέντρου πόλης Αθηνών, συνελήφθησαν στην Τοσίτσα με τις μολώτοφ στο χέρι.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν 6 Αστυνομικοί, εκ των οποίων οι τρεις διακομίστηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους δικογραφία παραπέμπομται στον Εισαγγελέα .