Δεν αντιλήφθηκαν στην ΕΛΑΣ την “περιύβριση του εθνικού συμβόλου” με τον εμπρησμό της ελληνικής σημαίας

Οι τηλεοπτικοί Σταθμοί και δημοσιογραφοι μετέδιδαν εικόνα από τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο, με τις εικόνες κουκουλοφόρων να έχουν πυρπολήσει την ελληνική σημαία, ωστόσο η ΕΛΑΣ δεν το είδε.

Ο εμπρησμός της ελληνικής από κουκουλοφόρους οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο προβλήθηκε σε πανελλαδικό δίκτυο μέσα από τις εικόνες που μετέδιδαν τα τηλεοπτικά κανάλια και ταπό στιγμιότυπα των φωτορεπορτ. Ωστόσο η εικόνα αυτή, της περιύβρισης του εθνικού συμβόλου, δεν “υπέπεσε” στην αντίληψη του Κέντρου Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Υποστηρίζουν στην ΕΛΑΣ ότι ο εμπρησμός της ελληνικής σημαίας ήταν.. αδιόρατος απο τους Αστυνομικούς.

Επικεφαλής Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ υποστηρίζουν ότι ο εμπρησμός της ελληνικής σημαίας, δεν έγινε αντιληπτή στο Κέντρο Επιχειρήσεων ενώ ούτε διαβιβάστηκε σχετικά από Αστυνομικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στην περιοχή των Εξαρχείων κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και κανένας απ’ όλους τους Αστυνομικούς δεν αντιλήφθηκε κάτι σχετικό.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δικαστικές πηγές κι ενω ηταν σε εξέλιξη τα επεισόδια, ο προϊσταμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος έχει γνωμοδοτήσει για επιχείρηση των ΜΑΤ, εντος του Πολυτεχνείου, σε περίπτωση που διαπιστώνεται η διάπραξη κακουργηματικών πράξεων.
«Το αν, και πότε, θα γίνει η έφοδος στο Πολυτεχνείο, είναι ζήτημα της Αστυνομίας» σημείωναν Δικαστικοί κύκλοι .
Ήταν οι εικονες με τα εκτεταμένα επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων από βάνδαλους κουκουλοφόρους οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, που “ειδαν” στο Κέντρο Επιχειρήσεων και ο εποπτεύων Εισαγγελέας ενημέρωσε τον Προϊσταμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.
Ωστόσο πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σημειώνουν οτι δεν υπάρχει εντολή του Εισαγγελέας για επέμβαση των δυνάμεων εντός του Πολυτεχνείου αλλά τους ζητήθηκε να ενημερώνουν τον Δικαστικό Λειτουργο εαν διαπιστωθει η τελεση αξιόποινων πράξεων, χωρίς να ..προκύψει .