Εξάρχεια: Ως “αναρριχητές της στέγης” αντιεξουσιαστές με μολώτοφ στην ταράτσα του ΕΜΠ

Με φωτοβολίδες αντιεξουσιαστές επιτίθενται κατά Αστυνομικών δυνάμεων. Κουκουλοφόροι διακρίνοται στις στέγες του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος και πραγματοποιούν ρίψεις αντικειμένων προς τους Αστυνομικούς.

01.45. Αποδόθηκε στην κυκλοφορία η Λ.Πατησίων. Συνολικά η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 13 συλληψεις: 13 ενώ πραγματοποιήθηκαν πέντε προσαγωγές  για τα επεισόδια πέριξ του Πολυτεχνείου.

23.00 Τέσσερις συλλήψεις και επτά προσαγωγές μέχρι ώρας από τηνΑστυνομία .

22.40 Τρεις οι συλλήψεις και δύο οι προσαγωγές κατάτα επεισόδια στο Πολυτεχνείο .  Σε διαπραγματεύσεις με τους κουκουλοφόρους για να αποχωρήσουν από το Ίδρυμα .

21.45 Σε δύο συλλήψεις ατόμων που συμμετείχαν στα επεισόδια προχώρησε η ΕΛΑΣ.

fb_img_1479420757718

Νωρίτερα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου κινούμενα παράλληλα με τις κλούβες της ΥΑΤ ανέγραψαν υβριστικά συνθήματα και προκάλεσαν βανδαλισμό στα πλευρικά των αμαξωμάτων στα υπηρεσιακά οχήματα.

fb_img_1479420753418

20.30 Ο προϊσταμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος εξέδωσε γνωμοδότηση για επιχείρηση των ΜΑΤ, εντος του Πολυτεχνείου, σε περίπτωση που διαπιστώνεται η διάπραξη κακουργηματικών πράξεων.  «Το αν, και πότε, θα γίνει έφοδος στο Πολυτεχνεί είναι ζήτημα της Αστυνομίας» σημειώνουν δικαστικοί κύκλοι .

Ήταν η πυρπόληση της ελληνικής σημαίας από βάνδαλους κουκουλοφόρους οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο εικόνα που “ειδαν” στο Κέντρο Επιχειρήσεων και ο εποπτεύων Εισαγγελέας ενημέρωσε τον Προϊσταμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Σημαία_ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Περίπου 100 ατομα αντιεξουσιαστές βρίσκονται στο χώρο του ΕΜΠ  (17/11-19.00) κι έχουν αναπτυξει φραγμούς με καδους απορριμμάτων περιμετρικά του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις  περίπου 20 άτομα με σακίδια έμφορτα με μολωτοφ βρίσκονται στις ταράτσες του Πολυτεχνείου και πραγματοποιούν ρίψεις φωτοβολίδων και αντικειμενων προς τις Αστυνομικές δυνάμεις Αποκατάστασης την πλευρά της Στουρναρη. Αλλη ομάδα περιπου 20ατομα έχει εντοπιστεί σε κτήριο στη συμβολή οδών με την πλευρά του Πολυτεχνείου από τη Στουρνάρη να κατέχουν αυτοσχέδιες μολώτοφ. Ενώ περίπου 50 άτομα σε ρόλο “κλειδούχου” βρίσκονται στην πύλη της Στουρναρη και άτομα κινουνται στο εσωτερικό του Ιδρύματος .

ΜΟΛΩΤΟΦ

Οι “αναρριχητές της στέγης” εκτιμάται ότι έχουν στην κατοχή τους μεγάλο αριθμό αυτοσχέδιων εμπρηστικών κατασκευών  (μολωτοφ) με υλικά που έχουν “απαλλοτριώσει” τις προηγούμενες ημέρες σε καταδρομικές εφόδους.

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκονται οι Αστυνομικές δυνάμεις, εχουν αναπτυχθεί από Στουρνάρη και Πατησίων με περιορισμένη χρήση χημικών και κρότου λάμψης τους απωθουν στα Εξάρχεια, με το επιχειρησιακό σχέδιο διαχειριστής των ταραξιών να έχει επαναπροσδιοριστεί μετά την κατάληψη προϋποθέσεις πραγματοποίησαν ομάδες αντιεξουσιαστών στο κτίριο Γκίνη.