Προβληματισμό προκαλεί στην ΕΛΑΣ η κατάληψη εντός του Πολυτεχνείου

Η κατάληψη του κτιρίου στο ΕΜΠ λίγες ωρες πριν την πορεία για την 43η επέτειο απο τα γεγονότα του Πολυτεχνείου προκαλεί προβληματισμό στην Αστυνομία.
«Σήμερα 17/11/2016 καταλαμβάνουμε το κτήριο Γκίνη στο Πολυτεχνείο αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για την περιφρούρησή του με κάθε διαθέσιμο μέσο» αναφέρουν μεταξυ αλλων σε κείμενο ανάληψης ευθύνης ομάδα τα μέλη της οποίας αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, λίγες ώρες πριν κλείσουν- όπως είχε προγραμματιστεί- οι πύλες του Ιδρύματος, ενόψει της πορείας που θα πραγματοποιηθεί στις 15.00 το μεσημέρι.

Οι συντάκτες του κειμένου το οποίο αναρτήθηκε σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου  (17/11) υπογράφουν ως “Αναρχικές/ Αναρχικοί” και αναφέρουν ότι προχώρησαν στην κατάληψη του κτιρίου Γκίνη ώστε να παραμείνει ο χώρος “ανοικτός.. σε όσες και όσους επιλέγουν το δρόμο της σύγκρουσης και της εξέγερσης”.

Από το επιτελείο της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζεται η έντονη ανησυχία για την εξέλιξη καθώς η κατάληψη του κτιρίου εντός του Πολυτεχνείου ενδεικνύει τις προθέσεις ομάδων να προκαλέσουν νέα επεισόδια -παρόμοια με τα εκτεταμένα- περιορισμένα ωστόσο- στην περιοχή των Εξαρχείων (15/11) με ορμητήριο το Πολυτεχνείο.