Έγκλημα στα Πετράλωνα: Κρίθηκε προφυλακιστέος ο αναδεξιμιός για τη δολοφονία του νονού του

Προφυλάκιση αποφάσισαν για την ποινική μεταχείριση του 21χρονου Αλέξανδρου, καθ ομολογίαν δράστη της δολοφονίας στα Πετράλωνα

Προκάλεσε ένταση και δεν ήθελε να βγει από το όχημα της ΕΛ.ΑΣ που τον μετέφερε στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (03/01) προκειμένου να παρουσιαστεί ενώπιον του 12ου Τακτικόυ Ανακριτή, ο 21άχρονος καθ ομολογίαν δράστης της αποτρόπαιης δολοφονίας του νονού του, μέσα στο διαμέρισμα που διέμεναν με τη μητέρα του στην οδό Πανδρώρου, στα Πετράλωνα.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του, από κοινού Εισαγγελέας και Ανακριτής, αποφάσισαν την προφυλάκισή του, ενώ εκδόθηκε αίτημα δινέργειας ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να κριθεί ο εγκλεισμός του σε Σωφρονιστικό Κατάστημα ή στο Ψυχιατρείο των Φυλακών. Ο 21άχρονος είχε ζητήσει και έλαβε προθεσμία για αν απολογηθεί μετά την άσκηση σε βάρος του ποινική δίωξη από τον Εισαγγελέα, για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοφορίας και παράνομης οπλοχρησίας.

Εν τω μεταξύ, οι έρευνες των Αστυνομικών στο ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων δεν έχουν αποφέρει αποτέλεσμα για τον εντοπισμό του πτώματος ή μελών του 52άχρονου νονού του 21χρονου.

Ο 21άχρονος, φέρεται να ομολόγησε τη δολοφονία του 52άχρονου νονό του, στη συνέχεια όπως περιγράφει τεμάχισε το πτώμα και το απέρριψε σε κάδους στην περίμετρο του διαμερίσματος στο οποίο διέμενε με τη μητέρα του στο οποίο φιλοξενούσαν και το θύμα. «..Χτυπούσε τη μητέρα μου. Δεν το άντεχα αυτό. Άλλη μια φορά σκέφτηκα να τον σκοτώσω, αλλά το έκανα τώρα. Δύο το κάναμε. Δεν το έκανα μόνος μου. Εγώ και ο «κακός» μου εαυτός», φέρεται να έχει αναφέρει στην προανακριτική απολογία. «Τον σκότωσα την ώρα που ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι και κοιμόταν. Τεμάχισα το πτώμα και το έβαλα σε τέσσερις σακούλες σκουπιδιών, τις οποίες πέταξα σε κάδο απορριμμάτων», φέρεται να υποστηρίζει ο 21άχρονος.

Ο 21άχρονος, ο ποίος αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας, υπέδειξε το σημείο στο πατάρι του διαμερίσματος στο οποίο είχε αποκρύψει το μπαλτά με τον οποίο είχε διαπράξει το έγκλημα.

Από τη σύλληψή του ο 21άχρονος Αλέξανδρος, παρέμενε στα κρατητήρια της Ασφάλειας Αττικής, και ήταν ήρεμος, το μόνο που έδειξε να τον ενοχλεί ήταν το λάθος στην ηλικία του, σε τηλεοπτικό ρεπορταζ με αναφορά στο έγκλημα των Πετραλώνων.