Εφαρμογή σε κινητό «πρόδωσε» τον Αφγανό δολοφόνο της 19άχρονης Maria (Φωτο)

Η προ-εγκατεστημένη εφαρμογή στη συσκευή κινητού, κατέγραψε τον Αφγανό δολοφόνο τη στιγμή της επίθεσης στη 19άχρονη κόρη του ανωτάτου στελέχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας τον Οκτώβριο του 2016.

Οι Εισαγγελείς του Φράιμπουργκ είναι πεπεισμένοι ότι ο θάνατος της 19άχρονης Γερμανίδας, ήταν εγκληματική ενέργεια.

Ο Αφγανός Hussein Havari, ο οποίος εχει κρατείται για τη δολοφονία της 19άχρονης, έχει παραδεχθεί ότι είχε βιάσει και δολοφόνησε τη νεαρή φοιτήτρια ιατρικής, ωστόσο ισχυρίζεται ότι ο θάνατός της ήταν ατύχημα. Ωστόσο τα ηλεκτρονικά δεδομένα στο κινητό του τηλέφωνο, τον θέτουν στη σκηνή εγκλήματος..

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη δικη, δεδομένα προεγκατεστημένης ηλεκτρονικής εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο του δράστη, για την παρακολούθηση της φυσικής κατάστασης του χρήστη της συσκευής, κατέγραφαν τον αριθμό και την κλίση των βημάτων του Hussein Havari. Η εφαρμογή κατέγραψε τον Αφγανό, όπως αναλύουν ειδικοί τεχνικοί σύμβουλοι, σε «έντονη δραστηριότητα» τη στιγμή ακριβώς της επίθεσης στη Maria Landenbourger, στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας τον Οκτώβριο του 2016.

Screenshot_20180117-024400

Συμφωνα με το ρεπορταζ του BBC, η ηλεκτρονική εφαρμογή αποκαλύπτει στοιχεία Σύμφωνα με τα οποίο η δολοφονία ήταν προμελετημένη, καθώς η ένδειξη “έντονης δραστηριότητας” συνοδευόμενη από την ένδειξη «αναρρίχηση» που κατέγραψε το κινητό του Hussein Havari, αποτυπώνει τη στιγμή που έσερνε το πτώμα της 19άχρονης κατά την απόρριψη του, στις όχθες ποταμού και αναγκάστηκε να σκαρφαλώσει για να ανέβει ξανά, ανέφερε η Αστυνομία, σύμφωνα με το BBC.

Ο Αφγανός Hussein Havari που δικάζεται για τον βιασμό και τη δολοφονία της 19χρονης Maria Landenbourger, το 2013 είχε ρίξει σε γκρεμό στο νησί της Κέρκυρας Ελληνίδα φοιτήτρια, προφυλακίστηκε στις Ελληνικές Φυλακές και αφέθηκε ελεύθερος, καθώς είχε δηλώσει το 2013 «ανήλικος» 17ετών στην Ελλάδα, ταξίδεψε στη Γερμανία το 2016 ως… «ασυνίδευτος ανήλικος».