Γερμανία: Περιοδοντολογική εξέταση αντικρούει την αξίωση ανηλικότητας του Αφγανού, σε δίκη για βιασμό και θανάτωση της κόρης του Αξιωματούχου της ΕΕ

Ο Αφγανός λαθρομετανάστης Hussein Khavari, παραπέμφθηκε σε δίκη για το βιασμό και τη δολοφονία  της 19άχροης  Maria Ladenburger στη Γερμανία, ισχυρίστηκε ότι ήταν “ανήλικος” ωστόσο περιοδοντολόγοι ύστερα από εξέταση αποδεικνύουν ότι είναι ενήλικας.

Προσδιορίζουν την ηλικία του στα 20έτη, εμπειρογνώμονες οι οποίοι κατέθεσαν στο Δικαστήριο την Τρίτη (07/11). Δόντι του κατηγορούμενου, σε επίσκεψη οδοντιάτρου, ύστερα από εξέταση απέδειξε ότι δεν ήταν τόσο “τυχερό” γι’ αυτόν, μετά από την εργαστηριακή ανάλυση.
Ο Hussein Khavari, από το Αφγανιστάν, κατηγορείται για επίθεση, στραγγαλισμό και βιασμό της Maria Ladenburger, 19χρονων φοιτήτριας ιατρικής, η οποία εξαφανίστηκε ενώ κατευθυνόταν στο σπίτι της από το προάστιο του Freiburg, στη νοτιοδυτική Γερμανία, τον Οκτώβριο του 2016. Το νεκρό σώμα της εντοπίσθηκε από τους ντόπιους στην όχθη του ποταμού Dreisam, στην πόλη η οποία φιλοξενεί ένα από τα ελίτ πανεπιστήμια της Γερμανίας.

https://twitter.com/_Shorsh_/status/914045657836552192

Μια μαύρη τρίχα, με χρωστική ξανθιά βαφή και ένα κασκόλ που βρέθηκε στην κοίτη του ποταμού, καθώς και δείγματα DNA που εντόπισαν στο σώμα του θύματος, οδήγησαν τους ερευνητές στον Hussein Khavari, ο οποίος αργότερα εντοπίστηκε σε CCTV και προσήχθη σε ανάκριση. Ο ύποπτος έφθασε στη Γερμανία ως ασυνόδευτος ανήλικος απαιτούμενος άσυλο το 2015, χωρίς δελτίο ταυτότητας, και ζούσε από τότε νε ανάδοχη οικογένεια στη Γερμανία. Κατά τη σύλληψή του, ο Hussein Khavari δήλωσε στην Αστυνομία ότι ήταν 17 ετών.

Ωστόσο, την Τρίτη (07/11), δύο εμπειρογνώμονες που προέβησαν στην ανάλυση των δοντιών του κατέθεσαν στο δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος απέχει πολύ από την ηλικία των 17ετών σύμφωνα με τον Badische Zeitung . Η ερευνητής Ursula Wittwer-Backofen κατέθεσε ότι ανέλυσε έναν από τους κυνόδοντες της οδοντοστοιχίας του ύποπτου από την άνω γνάθο.

Το δόντι είχε προέλθει από εξαγωγή σε οδοντιατρείο  το Φεβρουάριο του 2016, οκτώ μήνες πριν από το έγκλημα και ο Hussein Khavari είχε κρατήσει το δόντι από τότε, όπως δημοσιεύεται στις εφημερίδες. Από την ανάλυση προέκυψε ότι η ηλικία του κατηγορουμένου υπολογίζεται περίπου 26 ετών, σύμφωνα με την κατάθεση του Wittwer-Backofen, επισημαίνοντας ότι, μπορεί να είναι ακόμη 30 ετών.

Ένας άλλος πραγματογνώμονας, ο Andreas Schmeling από το Ινστιτούτο Νομικής Ιατρικής, ανέλυσε τα δόντια του Hussein  Khavari. Ο επιστήμονας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ελάχιστη ηλικία του Hussein Khavari υπολογίζεται στα 19 ετη, ενώ θα μπορούσε να είναι 22-23 ετών.

Εάν το Δικαστήριο λάβει υπόψη τις καταθέσεις των εμπειρογνωμόνων, ο Hussein Khavari θα μπορούσε καταδικαστεί ως ενήλικας. Αυτό σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσει την ποινη ισόβιας κάθειρξης.

Το θύμα ήταν θυγατέρα του Clemens Ladenburger, βοηθού του γενικού διευθυντή της Νομικής Υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το 2008, όπως δημοσιοποίησαν τα γερμανικά ΜΜΕ το 2016. Η Maria Ladenburger στον ελεύθερο χρόνο της, ππαρείχε εθελοντική εργασία σε έναν από τους τοπικούς καταυλισμούς προσφύγων.

_____________

RT